Bulgaristan Türk Öğrenciler Derneği: Diplomalarda sahtecilik yapanlar belirlenmeli

29 Temmuz 2012 Pazar |

Geçtiğimiz günlerde Bulgaristan üniversitelerinden Türkiye'li öğrencilere verilen diplomalarda sahtecilik yapıldığının duyurulması ve YÖK'ün Bulgar diplomalarına denklik verilmesini durdurmasının ardından Bulgaristan Türk Öğrenciler Derneği Başkan Yardımcısı Kadriye Aliman bir açıklama yaptı. Aliman, diplomalarda sahtecilik yapanların belirlenmesini ve endişelerin giderilmesini istedi.
Kadriye Aliman, "Şu an için bir çok öğrencimiz mağdur durumdalar ve ciddi bir belirsizlik söz konusu. Sahtekarlık yapan kişiler olabilir, işte diplomalar sahte olabilir, fakat bunların bir şekilde ayırt edilmesi gerekiyor, her iki Türk ile Bulgar makamlarının birlikte çalışıp bunları tespit etmesi gerekiyor." dedi.
YÖK yaptığı açıklamada bu kararın, Bulgaristan'da diploma sahteciliğinden ve öğrencilerin yasal olmayan yollardan derslerden geçer not aldığının belirlenmesi üzerine alındığını belirtti ve Bulgaristan makamlarıyla bu konuda sürdürülmekte olan müzakereler tamamlanıncaya kadar diplomaların denkliğinin askıda kalacağını kaydetti.

AJANS BG

İLGİLİ HABER:
Bulgaristan, Türk vatandaşlarına verilen diplomaları kontrol ediyor
YÖK: Sahtecilik yüzünden Bulgaristan diplomalarına denklik vermeyi durdurduk