Başmüftü Mustafa Aliş Haci: 10 yıldır cami için izin bekliyoruz

15 Ağustos 2012 Çarşamba |

Başkent Sofya'daki Müslümanlar, arsası hazır olan ikinci caminin inşaatı için 10 yıldır belediyeden izin bekliyor. Nüfusu 1,5 milyon olan başkent Sofya'daki Müslümanlar bu bayramı tek bir camide namaz kılarak karşılamaya hazırlanıyor.
Başmüftü Mustafa Aliş Haci, Sofya Müslümanlarının mescit sıkıntısını AA’ya anlatırken, Sofya Belediyesi'ni bu konuda duyarlı davranmadığına dikkati çekti. "Sofya-da Ramazan, Allah-a şükür çok güzel geçiyor. Bu yıl daha çok sayıda genç Müslamanın teravih namazlarına katılmasından dolayı çok mutluyuz" diyen Aliş Haci, buna rağmen şehir merkezinde tek olan Banya Başı Camisi'nin cemaat için hiçbir şekilde yeterli olmadığını vurguladı. 
Caminin kubbesinde depremler nedeniyle meydana gelen çatlakların onarımı sürdüğünü kaydeden Başmüftü, bayram namazına gelecek cemaatin camiye sığamadığına işaret etti. Başmüftü Haci, Sofya Müslümanların sorunlarına ilişkin şunları söyledi:
"Mevcut cami bize yetmiyor. Sofya Belediyesi'nden daha önce defalarca yer istemiş olmamazı rağmen yer veremeyeceklerini ama yeri biz bulursak yardımcı olacaklarını söylemişlerdi. Biz de yeri aldık. Ama 10 senedir inşaat için izin bekliyoruz. Maalesef belediyeden anlayış göremedik. Ama bu işin peşini bırakmayacağız, çünkü hayati bir mesele oldu. Bütün Müslümanlar bizden bunu isterken, biz de yapmak zorundayız. Biz de istemeye devam edeceğiz."
İvo Radoykov I AA