BAHAD: Kasim Dal’ın partisini desteklemekten vazgeçtik

15 Aralık 2012 Cumartesi |

Balkanlarda Adalet, Haklar, Kültür ve Dayanışma Derneğinin (BAHAD) Başkanı Eşref Kahraman, Kasim Dal’ın kurduğu Hürriyet ve Şeref Halk Partisini (HŞHP) desteklemekten vazgeçtiklerini açıkladı.

Eşref Kahraman, Ajans Bg’ye yaptığı açıklamada partinin Başkanlığına Korman İsmailov’un seçildiği ve Kasim Dal’ın kurduğu HŞHP’ye destek vermekten vazgeçtiklerini belirtti. Kasim Dal’ın yeni ve farklı bir oluşum olacaklarını vaad ettiğini ancak Ahmet Doğan’dan farklanmadıklarını vurgulayan Kahraman, değişim ve yenilik sözlerinin aldatıcı olduğunu gördüklerini söyledi. Kahraman, bunun yanı sıra kuruluş kongresi için Bursa’dan hatırı sayılır sayıda katılımcı gönderdiklerini ancak umursamaz bir tavırla karşılaştıklarını ifade etti. Kahraman şunları söyledi: ‘Bursa’dan kalkıp partinin kuruluş kongresine katılmak için bir çok arkadaş Sofya’ya gitti. Türkiye’den en çok katılımcı zaten Bursa’dan vardı. Ancak Kasim Dal, gelenlere bir teşekkür bile dememiş Şimdi sen bir mücadele yoluna çıkçaksın sonra da vaktim yok diye bahaneler getireceksin... Ben kendim Sofya’ya gitmedim fakat orada bulunan arkadaşlar dönünce ne olduğunu anlattı. Dal, sonra aradı ve özür diledi ama özür ne işe yarar.’

BAHAD Başkanı Eşref Kahraman, bundan sonra siyasi partiyle değil, sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket edeceklerini kaydederek, Bulgaristan Adalet Federasyonu (BAF) ile işbirliği içinde olacaklarını belirtti.

AJANS BG