Zeki Bayram, "Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu" Balkanlar üyesi oldu

3 Ocak 2013 Perşembe |

Türkiye Cumhuriyeti'nde yürülükte olan 24/03/2010 tarih ve 5978 sayılı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun'un 17. maddesi gereği oluşturulan Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu üyeleri belirlendi.
"Onur Üyeleri" arasında Dr. Merve Kavakçı İslam (ABD), Muhtar Kent (ABD), Fuat Mansuroğlu (Almanya), Prof. Dr. Yaşar Bilgin (Almanya), Mehmet Ali Karamemiş (Avustralya), Ayhan Bakan (Avusturya), Prof. Dr. Cafer Özkul (Fransa), Turgut Torunoğulları (Hollanda), Remzi Gür (İngiltere), Prof. Dr. Feridun Hamdullahpur'un (Kanada) bulunduğu Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu üyeleri arasında Almanya'dan Heidelberg Eğitim Bilimleri Üniversitesi, Göç Araştırmaları ve Transkültürel Pedagoji Merkezi (Hei - MaT) Direktörü Prof. Dr. Havva Engin de yer alıyor.
ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Balkanlar, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere (Birleşik Krallık), İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada, K.K.T.C., Norveç, Orta Doğu ve Afrika ile Orta Asya'dan seçilen "Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu üyeleri" şu isimlerden oluşuyor:
ABD Üyeleri: Adem Büyükacar, Ali Çınar, Dr. Faruk Taban, Dr. Haluk Ünal, Ergun Kırlıkovalı, Mehmet Çelebi, Mehmet Durmuş, Sevil Özışık.
Almanya Üyeleri: Abdulhafiz Karadağ, Abdurrahman Serçei, Adem Çakır, Ahmet Yazıcı, Ayten Kılıçarslan, Bahattin Kaya, Bekir Yılmaz, Dr. Ahmet Ünalan, Erdinç Atuntaş, Fazıl Arslan, Mustafa Yeneroğlu, Nebahat Güçlü, Oğuz Üçüncü, Osman Karahan, Prof. Dr. Halit Öztürk, Prof. Havva Engin, Tamer Ergün Yıkıcı, Yakup Tufan.
Avustralya Üyeleri: Ekrem Özyürek, İzzet Anmak, Kazım Ateş.
Avusturya Üyeleri: Attila Dinçer, Ercüment Aytaç, Ümit Vural.
Balkanlar Üyeleri: Gökhan Suat Karakuş, Muzaffer Çilek, Ömer Süsli, Zeki Bayram.
Belçika Üyeleri: Eşref Yağcıoğlu, Hüseyin Arslan, Meryem Kaçar.
Danimarka Üyesi: Musa Kekeç.
Finlandiya Üyesi: Mine Eray.
Fransa Üyeleri: Bilal Dinç, Cumhur Güneşlik, Emine Bozkurt, Fatih Sarıkır, Sait Tahan, Şaban Kiper.
Hollanda Üyeleri: Ejder Köse, Osman Elmacı, Prof. Dr. Özcan Hıdır, Yusuf Altuntaş.
İngiltere (Birleşik Krallık) Üyeleri: Ayşegül Yeşildağlar, Doç. Dr. Yusuf Arayıcı, Necmi Akçay.
İsveç Üyeleri: Hasan Dölek, Rafet Candemir.
İsviçre Üyeleri: Celal Bayar, Dilek Uçak-Ekinci.
İtalya Üyesi: Fatih Mehmet Çamlıca
Kanada Üyeleri: Selim Argun, Timurçin Gökdemir.
K.K.T.C. Üyesi: A. Hayri Orçan.
Norveç Üyesi: Dr. Canan Sever.
Orta Doğu ve Afrika Üyeleri: Bekir Kantarcı, Mustafa Bağ, Oktay Ercan.
Orta Asya Üyeleri: İhsan Fatoğlu, Orhan İnandı, Zeki Pilge.
Yurtdışı Vatandaşlar Danışma Kurulu'nun görevleri arasında şunlar bulunuyor:
1) Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının ve kaybettirme halleri dışında vatandaşlıktan çıkmış olanların sorunlarının tespiti ve yapılacak çalışmaların koordinasyonu ile ilgili olarak tavsiyelerde bulunmak.
2) Yurtdışında yaşayan vatandaşların ve kaybettirme halleri dışında vatandaşlıktan çıkmış olanların bulundukları ülkelerin sosyal ve ekonomik yaşamlarına eşit katılımlarını sağlayacak öneriler geliştirmek.
3) Yurtdışında yaşayan vatandaşların ve kaybettirme halleri dışında vatandaşlıktan çıkmış olanların Türkiye Cumhuriyeti tarafından karşılanması gereken ihtiyaçlarını belirlemek, bu çerçevede yapılması gerekli kanuni ve idari düzenlemeleri tespit etmek.
4) Yurtdışında yaşayan vatandaşların ve kaybettirme halleri dışında vatandaşlıktan çıkmış olanların yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve ayrımcılık gibi akımlara duyarlılıklarını artırarak uluslararası kamuoyunda yapılması gereken etkinlik önerilerini görüşmek.