16 şehirde elektrik faturası protestosu

10 Şubat 2013 Pazar |

Bulgaristan'ın 16'dan fazla şehrinde vatandaşlar elektrik şirketlerini ve hükümetin enerji alanındaki politikalarını protesto etmek için meydanlara çıktı. Başkent Sofya'da protestocu vatandaşlar Ekonomi Bakanlığı'nın önünde toplanarak, elektrik faturalarını yaktı. 
 Protestocularla konuşmak için yanlarına gelen Ekonomi Bakanı Delyan Dobrev'e kar topu fırlatıldı. 'Tekelleri yakalım' sloganı altında protesto gösterileri düzenleyen yüzlerce vatandaş, Aralık ayı için elektrik faturalarının aşırı yüksekliğinden şikayet ediyor. Ekonomi, Enerji ve Turizm Bakanı Delyan Dobrev, elektrik dağıtım şirketlerinin yönetimleriyle görüşeceğini söyledi. Dobrev, gerekli denetimlerin yapılıp faturaların gerçekte tüketilen elektriği yansıtıp yansıtmadığını araştıracaklarını kaydetti. 
  Karadeniz kıyısındaki Varna'da bir protestocunun elektrik şirketinin binasına taş attığı için tutuklanıp polis merkezine götürülmesi üzerine protestocu vatandaşlar bu defa polis merkezinin önüne toplanarak tutuklunun serbest bırakılmasını istedi. Şehideki protestolarda yüzlercesi elektrik şirketinin binasına yumurta ve taş attı. Saldırının büyümemesi için polis müdahale etmek zorunda kaldı. 
  Bugün protestoların başlamasından önce ise Filibe'de gece EVN elektrik şirketinin iki aracının yakıldığı bildirildi. 

AJANS BG