Kasim Dal’ın partisi il ve ilçe teşkilatlarını önemsiz kıldı

26 Mart 2013 Salı |


Kasim Dal’ın partisi il ve ilçe teşkilatlarını önemsiz kıldı
Siyasette yeni bir ahlak iddiasında bulunan Kasim Dal’ın partisi, milletvekili adayı belirleme prosedürünün o kadar da demokratik olmadığı ortaya çıktı. Korman İsmailov başkanlığındaki Kasim Dal’ın partisi “erken genel seçimlerin acil olarak düzenlenmesini” bahane ederek, kısaltılmış bir prosedür teklif etti ve buna göre, partinin tüm ilçe teşkilatları başkanları, milletvekili gösterilen tüm adayları, herhangi bir oylama olmadan, bir toplantı yapmadan, bir değerlendirmede bulunmadan partinin icra kuruluna sunması gerekiyor.
Bu şekilde parti icra kurulu, milletvekili listelerindeki sıralamayı kendi başına belirleyecek. Bu da şu anlamına geliyor: milletvekili listelerindeki sıralama sadece parti yönetimi tarafından belirlenecek ve bu sözü geçen süreçte, zaten az sayıdaki il ve ilçe teşkilatları gereksiz bir role bürünecek ve parti yönetiminin kâtipleri olarak görev alacak.
Milletvekili adayı belirleme prosedürünün sonunda, milletvekili listelerinin sıralaması, partinin seçime katılma şekline bakılmaksızın yapılacağı ifade ediliyor.  Bu da Demokratik Güçler Birliği’yle yürüttüğü koalisyon müzakerelerinin başarısızlığından sonra, Boyko Borisov’a yakın başka bir siyasi formasyonla, koalisyon kurma umudunun devam ettiğini gösteriyor...

haber.bg