Otobüs Yakan İşadamı Altunhan Tüm Yatırımlarını Bulgaristan'a Yapacak

28 Mart 2013 Perşembe |


Edirne’de yaşanan otogar gerginliğini protesto etmek için Şubat ayında otobüs yakma girişiminde bulunan işadamı Mustafa Altunhan, Edirne’deki tüm yatırımlarını satma kararı aldı. Otogarın yanı sıra ulaşım ve turizm sektöründe yatırımları bulunan Altunhan, “Anladım ki Edirne’de Edirneli bir işadamı olarak iş yapmak zor. Bundan sonraki yatırımlarımı Bulgaristan’a yapacağım” dedi.
Edirne Belediyesi’nin açtığı ihale sonucu Edirne Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni 7 yıllığına kiralayan Edirneli işadamı Mustafa Altunhan isyan bayrağını çekti. İhalenin üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçtikten sonra başta otogar olmak üzere Edirne’deki otel ve otobüs yatırımlarını satma kararı alan Altunhan, “Büyük haksızlığa uğradık. Bu şehirde insanlar yasaları tanımıyor” dedi. Altunhan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
‘BENİ BİTİRDİLER AMA…’
“Ailece aldığımız karar gereği Edirne’deki tüm yatırımlarımızı satışa çıkardık. Haklı olduğumuz halde az kalsın haksız duruma düşürülecektik. Bu şehirde haksız uygulama yapanlar var. Aralarında bürokratlar da var. Onların hepsini Allah’a havale ediyorum. Beni bitirdiler ama onların yanına bırakmayacağım. Cumhurbaşkanına kadar şikâyet edeceğim. 50 araçtan oluşan otobüs filomuz da dâhil, tüm yatırımlarımızı satacağız. Yeni yatırımlarımızı Bulgaristan’a yapacağız.”

OTOBÜS YAKMIŞTI

Otogar’ı 7 yıllığına kiralayan Altunhan Şirketler Grubu, Edirne’ye yeni gelen bir otobüs firmasının yasal olmayan yollarla otogarın yanındaki bir benzinliği terminal olarak kullanması üzerine gerekli makamlara şikâyetlerde bulunmuş ancak hiçbir sonuç alamamıştı. Bunun üzerine şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunhan da otobüs yakarak bu durumu protesto etmişti.
IHA