"100. Yılında Balkan Savaşları (1912/1913): İhtilaflı Duruşlar" Konferansı

17 Nisan 2013 Çarşamba |

ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından "100. Yılında Balkan Savaşları (1912/1913): İhtilaflı Duruşlar" başlıklı bir Uluslararası Konferans düzenlenecektir.
ODTÜ Ankara Yerleşkesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde 23-24 Mayıs 2013 tarihlerinde gerçekleştirilecek konferansa, Türkiye ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere, tüm dünyadan pek çok araştırmacı, yazar ve akademisyen katılacaktır.
Feroze A. K. Yasamee, Joachim Becker, Nicholas Pappas, Zafer Toprak ve Ayşe Kulin gibi saygın akademisyen ve yazarların konuşmalarıyla katkıda bulunacakları konferansta, eşzamanlı çevirinin yapılacağı İngilizce ve Türkçe olmak üzere toplam 32 oturumda 120 bildiri sunulacaktır. Sunulacak bildirilerden derlenecek bir kitabın 2013 yılında yayımlanması programlanmıştır.
Konferansta, ilk gün akşamı Sevdah Istanbul Grubu'nun vereceği Sevdalinka konseri ile ikinci gün akşamı Safa Bolat ile Şenlik Bandosu konserinde icra edilecek Balkan müziklerine de yer verilmektedir. Konferans sunuşları herkese açık ve ücretsizdir. 
Konferans programına ve diğer bilgilere http://ir.metu.edu.tr/balkan-conference adresinden ulaşılabilir.