Edirne Valisi Duruer Burgaz’da

11 Nisan 2013 Perşembe |

Edirne Valisi Hasan Duruer ve beraberindeki 20 kişilik heyet, komşu ve Balkan ülkeleriyle ikili işbirliğinin geliştirilmesi çalışmaları kapsamında Bulgaristan’ın Burgaz kentine bir günlük resmi ziyarette bulundu.

        Programa Vali Duruer’in yanı sıra Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz, Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Metin Kılıç, Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu katıldı.

        Programda ilk ziyaret Türkiye’nin Burgaz Başkonsolosu Cem Ulusoy’a yapıldı. Vali Duruer, burada bölgede yaşayan soydaşların temsilcileriyle bir görüşme yaptı. Konsolosluktaki ziyaretin ardından Edirne heyeti, Burgaz Belediye Başkanı Dimitar Nikolov ikili görüşme gerçekleştirdi.

        Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Edirne Valisi Duruer, Ermeni meselesi konusundaki hassasiyetini dile getirerek, "Bir süre önce Burgaz Belediye Meclisi olarak sözde Ermeni Soykırımı yasa tasarını tanımıştınız. Bu bizde büyük üzüntü yaratmıştı. Yanbol Belediyesi de aldığı böyle bir kararı geri çekmişti. Sizden de aynı hassasiyeti bekliyoruz. Bu komşu olan Burgaz ve Edirne şehirleri arasındaki işbirliği için çok önemli bir adım olacaktır.” dedi.

        Burgaz Belediye Başkanı Dimitar Nikolov da geçmişte yaşamanın bir anlamının olmadığını belirterek geleceğe bakmak durumunda olduklarını söyledi.

        Edirne heyetinin ikinci durağı ise Aytos kenti oldu. Vali Duruer ve beraberindekiler Aytos Bölge Müftülüğü, Sultan Beyazid Veli Camii’ni ziyaret etti. Bölge Müftüsü Selahaddin Ahmed, Muharrem Camii ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Heyet daha sonra Aytos kentine bağlı Kiremitlik (Lüliyakovo) köyünü ziyaret etti. Burada kalabalık soydaş topluluğu tarafından karşılanan Duruer, temaslarının ardından incelemelerde bulunmak üzere Türk işadamları tarafından kurulan otomobil kabloları üreten fabrikaya geçti.

        Burada ağırlanan Edirne heyeti fabrika yöneticileriyle öğle yemeği yedi. Yoğun Burgaz programını sürdüren Edirne heyeti Yabılçevo köyündeki kot dikim fabrikasını da ziyaret etti. Heyet, ziyaretin son durağında ise UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve Bulgaristan’ın en önemli turistik mekanlarından biri olan Nesebar Antik Kenti'ni ziyaret etti.


CİHAN


,