HÖH'ün Türkçe ile ilgili sözleri seçim propagandası mı?

17 Nisan 2013 Çarşamba |

Bulgaristan’da üyelerinin çoğu Türk olan Halk ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) resmi internet sitesindeki Türkçe bölüme 6 ayda sadece 2 Türkçe duyuru yükledi.

Yaklaşık bir milyon Türkün yaşadığı ülkede okullarda Türkler için ana dil eğitiminin zorunlu mu seçmeli mi olsun tartışması sürerken müfredat kapsamındaki Türkçe Dilbilgisi okul  kitapları 20 yıldır yenilenmedi. 12 Mayıs tarihinde genel seçimlere katılacak olan HÖH milletvekili adayları her fırsatta Türkçenin zorunlu olarak okutulması için çalışacaklarını vurgularken kendi resmi sitelerinde Türkçeye önem vermiyor. HÖH üyesi binlerce Türk ise Türkçeyle ilgili vaatlerin sadece seçim aldatmacası mı diye soruyor. 


Ülkede yüzlerce Türkçe öğretmeni işsiz ve Avrupa ülkelerinde vasıfsız işlerde aile geçindirmeye çalışırken Bulgaristan'daki Türklerin partisi resmi sitesinde Türkçeye önem verip Türkçe bölümü mezunu bir gence bir maaş veremýor ancak seçim dönemlerinde partinin adını şeker kağıtlarına yazdırmak için binlerce leva ödeyebiliyor.