İki parti komünist ajanların vekil adaylıklarını iptal etti. Aralarında iki de Türk var.

28 Nisan 2013 Pazar |


Vatandaşların Bulgaristan’ı Hareketi (DBG) ve Güçlü Bulgaristan için Demokratlar (DSB) partileri eski komünist sistemin istihbarat örgütüne ajanlık yapmış milletvekili adaylarını listelerden çıkardı.

Parlamentoya bağlı eski komünist sistemin siyasi polisi konumundaki istihbarat örgütü DS’nin ve askeri istihbaratın dosyalarını açıklama komisyonunun toplam 135 milletvekili adayının komünizm döneminde ajan olarak çalıştığını tespit etmesinin ardından DBG ve DSB partileri kendi listelerindeki milletvekili adayı ajanları listelerden çıkardı.

İvan Kostov’un DSB partisinden Burgas’tan aday Metin Mümünov ve Şumnu adayı Necmettin Adem, totaliter komünist dönemde ajanlık yaptıkları için milletvekili listelerinden çıkarıldı.

Meglene Kuneva’nın DBG partisinden ise Burgas ve Montana adayları Stefko Rusev ve Nikola Andreev’in milletvekili adaylıkları iptal edildi. 



....................................................................................................................................................
İLGİLİ HABER:

En çok milletvekili adayı komünist ajanı HÖH'te var

Parlamentoya bağlı faaliyet gösteren ilgili komisyon eski komünist istihbarat örgütü DS'ye çalışmış milletvekili adaylarının sayısını açıkladı. Buna göre 12 Mayıs tarihinde yapılacak genel seçimlerde...