Propaganda dönemi başladı

12 Nisan 2013 Cuma |

Bulgaristan’da 12 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek genel seçimler için propaganda dönemi bugün başladı. 
6 milyon 956 bin 890 kayıtlı seçmenin oyunu alabilmek için 7 bin 200 milletvekili adayı Merkez Seçim Kurulu’na (MSK) kayıt yaptırdı. 38 siyasi partinin ve 7 koalisyonun katılacağı parlamento seçimleri için propaganda süresince ülkedeki Türkler, Seçim Kanunu gereğince toplantı ve mitinglerde Türkçe propaganda yapamayacak. Üyelerinin çoğunluğunun Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) seçime 40 numaralı pusula ile seçmenlerden oy isteyecek. HÖH Genel Başkanı Lütvi Mestan, Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kırcaali ve Hasköy bölgeleri aday listelerinin birinci sırasında yer alıyor. 
 İKİ TÜRK PARTİSİ SEÇİMLERE KATILIYOR 
Parlamento seçimlerine üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu iki siyasi parti katılıyor. HÖH ve bu partiden ayrılarak yeni parti kuran Kasım Dal ve Korman İsmailov’un Hürriyet ve Şeref Halk Partisi (HŞHP) Bulgaristan’da ve Türkiye’de yaşayan Bulgaristan vatandaşı Türklerin oylarına talip. Hürriyet ve Şeref Halk Partisi, NDSV partisi ile koalisyona giderken, HÖH tek başına sandığa gidiyor. 
 ULUSLARARASI KURULUŞLARDAN ONLARCA GÖZLEMCİ 
12 Mayısta yapılacak genel seçimleri yerinde izlemek için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi´nin (KEİPA) onlarca gözlemcisinin ülkeye gelip seçimleri izlemesi bekleniyor.

Ajans Bg