Saliha Emin: En büyük sorunlarımız işsizlik ve yoksulluk

17 Nisan 2013 Çarşamba |


 “Fokus” Ajansına verdiği röportajda, Hak ve Özgürlükler Hareketi(HÖH) Kırcaali Seçim Bölgesi 4. sıra milletvekili adayı Saliha Emin “Özgürlük kavramının daha geniş bir anlam içerdiğini kabul etmemiz gerekiyor. Özgürlük, onurlu ve insanca bir yaşam sürme hakkıdır, çocuklarımızı yetiştirebilme imkânıdır, onları besleme ve giyim sağlamadır, iyi bir düzeyde eğitim sağlamaktır ve tabi ki de veresiyelerle sürdürülen bu hayata, bir dur demektir” dedi.
Koşukavak (Krumovgrad) bölgesinde bulunan 54 okuldan, sadece 10 okulun açık olduğunu ve oradaki durumun hiç de iyi olmadığını belirtti. Saliha Emin “Biz şu sonuca varıyoruz: 23 yıl sonra, günümüz 2013 yılında, biz gençler Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin kuruluş temelinde yatan ve tüm Bulgaristan vatandaşlarının haklarını ve özgürlüklerinin sağlanmasını kapsayan fikre yeniden geri dönüyoruz. Son yıllarda bu değerlerin zor bir sınav vermiş olmasına rağmen, bizlere ne mutlu ki şu anda her insanın taşıma hakkına sahip olduğu farklı etnik köken ve dini inançlara dayanan özgürlüklerden bahsetmiyoruz” dedi.
Kırcaali bölgesindeki sorunların, ülkedeki diğer sorunlardan pek farklı olmadığını dile getiren genç siyasetçi, devamında şunları söyledi: “Ben Kırcaali’denim ve yerel halkın, çeşitli sosyal grupların, gençlerin, azınlıkların ve işletmelerin sorunlarını yakından tanıyorum. Bizim en büyük sorunlarımız işsizlik ve yoksulluktur”. 

Haber.bg