Türkiye'den 81 bin dilekçe

15 Nisan 2013 Pazartesi |

Bal-Göç Genel Başkanı Yüksel Özkan, Bursa’da yaşayan ve çifte vatandaşlık hakkı olan çok sayıda soydaşın bulunduğuna dikkat çekerek, merkez seçim kurulunun aldığı karar gereği, Türkiye’deki soydaşların oturdukları yerlerde sandık açılabilmesi için dilekçe verildiğini kaydetti.
27 BİN DİLEKÇE...
Bu doğrultuda 27 bin dilekçenin Bulgaristan’a ulaştığının altını çizen Özkan, “Üyelerimize ve tabanımıza bu dilekçelerin nereden temin edebilecekleri, nasıl dolduracakları ve nasıl teslim edileceği konusunda gerekli bilgileri verdik. Yüksek seçim kurulunun aldığı kararlar hakkında soydaşlarımızı doğru yönlendirme anlamında Bal-Göç ve yöre derneklerimiz olarak gerekli lojistik desteği sağladık. 11 Nisan’da bu dilekçe iletme süreci sona erdi. Ülke genelinde 81 bin dilekçe ulaştı. Yüzde 35’i Bursa’dan toplanmış oldu. Yaptığımız öngörüye göre konsolosluktan 33 adet sandık talebinde bulunduk. İletilen dilekçeler doğrultusunda Bursa Konsolosu Dimitar Hadjıev, Bursa’da öngörülen sandık sayısının 30 ila 32 adet olacağını söyledi. Tabi kesin sayıya YSK karar verecek. Seçim kurulunun kararlarına uygun davranarak yaptığımız sorgulama sonucunda seçmenin yüzde 95’inin tercihini Hak ve Özgürlükler’den yana yapacağı sonucu ortaya çıktı” dedi.
33 SANDIK TALEP EDİLDİ...
Sandık kurulacak yerlerin de hemen hemen belli olduğunu kaydeden Özkan, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, İnegöl, Kestel, Görükle, Orhangazi, Demirtaş başta olmak üzere Karacabey, Yalova, olmak üzere 14 okulda toplam 33 sandık talep ettiklerini söyledi. Seçimler için çifte vatandaşlığı olan Bulgarca bilen her sandık başına 5 asil 3 yedek üye olmak üzere toplam 8 sandık görevlisi talep ettiklerini vurgulayan Özkan, “12 Mayıs Pazar günü 07.00’de başlayacak olan oy verme süreci akşam 20.00’de bitecek. Oy kullanma hakkın olan soydaşlarımız dilekçe veremediyse bile Bulgaristan pasaportu ve kimlikle kendilerine en yakın bölgelerde açılan sandıklara gidip oyunu kullanabilir. 18 yaşını 12 Mayıs itibariyle doldurmuş herkes dilekçe verse de vermese de oy kullanma hakkına sahiptir. Bizler dilekçe sürecindeki birlik ve beraberliğin seçimlere de yansımasını arzu ediyoruz. Kazanan Türk azınlıkları ve demokrasi olsun” şeklinde konuştu.
 
Olay