Yurtdışında 250 yerde oy verilebilecek

4 Nisan 2013 Perşembe |

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dimitar Yaprakov, Türkiye'de yaşayan Bulgaristan vatandaşların oy kullanabilmeleri için İstanbul, Bursa ve Kocaeli'nde sandık kurulacağını bildirdi. 
Yaprakov, seçim hazırlıklarıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de oy kullanmak için 307 Bulgaristan vatandaşından talep geldiğini, bunlardan 205'inin İstanbul'da olduğunu söyledi.
Bulgaristan, 103 ülkesinden seçim yerlerin kurulması için talepte bulundu, 22 ülkede konsolosluk ve diplomatik temsilciliklerin dışında sandık kurulmasına izin verilmedi.
Kabul etmeyen ülkelerin arasında Macaristan, Slovakya, Ukrayna, Ermenistan, Gürcistan, Japonya, Lübnan, Fas, Cezayir, Çin, Hindistan ve Kuzey Kore de yer alıyor.
Bulgaristan Seçim Yasası'nda yapılan son düzenlemelere göre yurt dışında yaşayan vatandaşlar, diplomatik ve konsolosluk temsilciliklerine imzalı form yollayarak ya da Merkez Seçim Komisyonu'nun sitesinde sanal ortamdan oy kullanabiliyor.
Yurt dışında seçim sandıkların kurulabilmesi için 11 Nisan'a kadar başvuru kabul edilecek. Şimdilik 1378 başvuru yapıldığı açıklandı.
Seçime Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın (AGİT), Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Parlamenter Asamblesi'nden gözlemcilerin katılması bekleniyor.
 
ANADOLU AJANSI