Bakan ve milletvekilleri ‘serbest’ kaldı

24 Temmuz 2013 Çarşamba |

Dün akşamdan bu sabaha kadar 9 saattir meclis binasından çıkamayan üç bakan, milletvekilleri, gazeteciler ve sendikaların temsilcileri evlerine gidebildi.

Sabaha karşı saat 5:00 sularında bakanlar ve milletvekilleri göstericilerin dağılması üzerine polis tarafından meclis binasından çıkarıbildi.
Mecliste mahsur kalan Başbakan Plamen Oreşarski hükümetinin 3 bakanı:
Ekonomi ve Enerji Bakanı Dragomir Stoynov,
Maliye Bakanı Petır Çobanov ve
Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı Hasan Ademov mecliste mahsur kaldı. Aynı şekilde onlarca milletvekili ve gazeteci de gece booyunca meclisten çıkamadı.
Halihazırda İçişleri Bakanlığı, yaralı ve tutuklular hakkında bir açıklama yapmış değil. Resmi olmayan bilgiye göre göstericilerden 8 kişi yaralandı. İki polis memurunun da yaralandığı bildirildi.
BBC, Avrupa Birliği'nin en yoksul üyesi Bulgaristan, aylardır siyasi çalkantı içinde olduğunu hatırlatarak, şu anda iktidarda bulunan hükümet geçen Mayıs ayındaki erken seçimle işbaşına geldiğini belirtti. 'Son beş haftadır, sosyalistlerin liderliğindeki koalisyon hükümetine karşı başkent Sofya ve diğer kentlerde binlerce kişi eylem yapıyor' diye yazan BBC, gösteriler tartışmalı medya patronu Delyan Peevski'nin istihbarat kurumunun başına getirilmesiyle başladığını vurguluyorı.
Başbakan Plamen Oreşarkski daha sonra bu atamayı geri alıp, özür dilemişti. Buna karşın, protesto eylemleri devam etti.
Ajans Bg