Bulgar medyası Türk düşmanlığı yapıyor

23 Temmuz 2013 Salı |

Bulgaristan’da bazı medya kuruluşları yalan haber yaparak ülkedeki Türkleri hedef gösteriyor.
 Gabrovo Vali Yardımcısı Kenan Aşikov’un Türkiye ziyareti sırasında Türk bayrağı önünde çektirdiği hatıra fotoğrafını yayınlayan Bulgar medyası, ‘Vali Yardımcısı Türk bayrağı önünde yemin etti’ türünden başlıklar atmaya devam ediyor.

Kenan Aşikov’un ise sözkonusu fotoğrafında yemin töreninden iz bile yok.  Pervasızca yalanlar kullanarak ülkedeki Türklere karşı düşmanlık aşılayan Bulgar medyaları, daha da ileri giderek bayrağın önünde çektirilen fotoğrafı yorumluyor ve Aşıkov’un Vali Yardımcılığı görevinden uzaklaştırmak için Gabrovo halkını valilik binasının önünde gösteri yapmaya çağrıyor.

Yalan haberin yayınlandığı haber sitelerin Bulgar okuyucuları, okuyucu yorumlarında ülkedeki Türklere hakaret etmeye devam ediyor.

Sözkonusu yayınlar için Bulgaristan’da üyelerinin büyük bir kısmını oluşturan iki siyasi partiden ve Türklere ait sivil toplum kuruluşlarından herhangi bir tepki gelmiş değil.
Ajans Bg




İLGİLİ HABER:
Fransızlar VMRO Başkan Yardımcısı Cambazki’yi şikayet etti

Fransız Solution International Vakfı VMRO Başkan Yardımcısı ve Sofya Belediye Meclis Üyesi Angel Cambazki’’yi parlamentoya bağlı Ayrımcılıktan Koruma Komisyonu’na şikayet etti. Vakfın temsilcileri...