Türklerin oylarını alan iki parti son gelişmeleri nasıl değerlendiriyor?

24 Temmuz 2013 Çarşamba |

Bulgaristan'da hükümet karşıtı gösterilerin 40.gününde protestocularla güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Gösterilere katılan binlerce vatandaş tarafından abluka altına alınan parlamento binasında bulunan bakanlar ve milletvekilleri 9 saat boıyunca binadan dışarı çıkamadı. Ülkede yaşayan yaklaşık bir milyon Türkten oy bekleyen iki siyasi parti gelişmeleri nasıl değerlendiriyor?

Hürriyet ve Şeref Halk Partisi
Reformcu Blok’ta yer alan ve üyelerini Türklerin oluşturduğu Hürriyet ve Şeref Halk Partisi (HŞHP) lideri Korman İsmailov, gösterilerin güçlenerek büyüyeceğini belirtti. ‘Meydanlar daha da dolacak ve şuanki iktidar zaman geçtikçe daha da yetkisiz hale gelecek’ dedi. HŞHP, yeni seçimlere gidilmesini istiyor. Reformcu Bloğu oluşturan muhalefetteki beş siyasi parti vatandaşlara çağrıda bulunarak hükümet karşıtı protesto gösterilerine herkesin katılmasını istedi.

Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi

Başbakan Plamen Oreşarski hükümetinin ortağı Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (DPS) dünkü olaylardan sonra bir açıklamada bulunmadı. Parti başkanı şu ana kadar dünkü çatışmalarla ilgili herhangi bir görüş bildirmedi. 
Ajans Bg