Yunanistan’da DHKP/C’ye karşı düzenlenen operasyonda Bulgaristan vatandaşı yakalandı

31 Temmuz 2013 Çarşamba |

Yunanistan’da DHKP/C’ye karşı düzenlenen operasyonda Bulgaristan vatandaşı yakalandı. Bulgaristanlının Sakız Adasında bir evde yakalandığı açıklandı.


İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Adalet Bakanlığına atılan bombanın faili olduğu açıkça tespit edilen Hasan Biber isimli DHKP/C terör örgütü mensubu şahıs yakalandı" dedi.
SAKIZ ADASINDA SİLAH YÜKLÜ BOT ELE GEÇİRİLDİ
Yunanistan'ın Sakız Adası açıklarında, Türkiye'ye gitmek için yola çıkan, silah ve patlayıcı madde yüklü şişme bot ele geçirildi. 
Yunan sahil güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonda yakalanan patlayıcıların terör örgütü DHKP-C tarafından Türkiye'deki eylemlerde kullanılacağı bildirildi. 
Olaya ilişkin yapılan operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı. Yunan sahil güvenlik güçleri Sakız Adası'ndan Türk kıyılarına ağır silahlar taşıyan bir şişme botun yakalandığını açıkladı. 
SİLAHLARIN DHKP-C TARAFINDAN EYLEM YAPMAK İÇİN TÜRKİYE'YE GETİRİLDİĞİ BELİRTİLDİ
Botun içinde 2 adet tanksavar, 4 adet el bombası, 2 tabanca, çok sayıda mermi ve patlatılmaya hazır el yapımı bombaların ele geçirildiği bildirildi. 
7 metrelik botun içindeki 2'si Türk 2'si Yunan vatandaşı 4 kişi tutuklandı.
Botun içinde ne olduğunu bilmediğini söyleyen 22 yaşındaki Yunan kaptan botu karşı kıyıya götürmek için 500 Avro aldığını söyledi. 
Yunan medyası, silahların terör örgütü DHKP-C’nin Türkiye’deki eylemlerinde kullanılmak üzere İzmir’e götürüldüğünü yazdı.Yunan güvenlik güçleri olayın ardından diğer illerde de terör örgütü DHKP-C üyelerine karşı operasyon düzenledi. 
Atina, Selanik ve Korent kentlerinde yapılan operasyonlarda 8 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.Sakız Adası'ndaki bir eve yapılan baskında da 2 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 6’sının Türkiye, diğerlerinin ise Almanya, Fransa ve Bulgaristan vatandaşı oldukları belirlendi.

Yunan makamlarının yakalanan Türk vatandaşlarıyla ilgili Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'ne bilgilendirmede bulunduğu öğrenildi.Yunan yetkililer, seri numaraları silinen silahların ordudan çalınmadığını ancak tüm askeri birliklere cephaneliklerde sayım emri verildiğini bildirdi.