Balkanlardaki imamlar imaj tazeliyor

3 Ağustos 2013 Cumartesi |

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hazırlattığı yeni cübbe ve sarıklar, üretiminin yapıldığı Çorum’un İskilip ilçesinden Türkiye ve Balkanlar’da görev yapan imamlara gönderilmeye başlandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yenilenmesine karar verilen  imamların cübbe ve sarıklarının üretim işi, beğenilen tasarımÇorum’un İskilip ilçesindeki Metin Alkan Halk Eğitim Merkezine verildi. Daha önce Ankara  Olgunlaşma Enstitüsü’nde üretilen cübbe ve sarıklar, farklı renk ve tasarımıyla  yeniden üretilmeye başlandı. Metin Alkan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mürsel Kayış, “Diyanet İşleri Başkanlığı’na 3 farklı model hazırlayıp sunduk. Yapılan  değerlendirmede gri renkte ve biyeli olan sade cübbe ile kırmızı fes üstüne, 8  metre beyaz kumaşın sarılmasıyla yapılan sarıkta karar kılındı. Biz de bu modelin  üretimine başladık. Diyanet İşleri Başkanımız da modeli inceledi ve beğendi” dedi.
50 bin cübbe ve sarık
Türkiye’de 46 kentte veYunanistan, Bulgaristan,  Kosova ile Bosna-Hersek gibi çeşitli Balkan ülkelerinde görev yapan imamlar için  yaklaşık 50 bin cübbe ve sarık üreteceklerini dile getiren Kayış, “İzmir’den Düzce’ye   üretim yapıyoruz. Adana’dan İstanbul’a kadarsa  Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nün ürettiği cübbe ve sarıkları kullanılmakta” dedi. АА