Bekir Bozdağ Filibe'de iftara katılacak

7 Ağustos 2013 Çarşamba |

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın Bulgaristan gezisi devam ediyor. Bozdağ, Bulgaristan Başbakan Yardımcısıyla görüşmesinin ardından, bu akşam Filibe Sank Petersburg Oteli'nde verilecek iftara katılacak. Filibe'deki iftara Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliyev'in de katılması bekleniyor. 


Ruse'de İlahiyat Lisesini Ziyaret Etti

 Bulgaristan'da temaslarını sürdüren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Rusçuk şehrindeki ilahiyat lisesini ziyaret etti. Bekir Bozdağ, 1905 yılında İslam Kız Mektebi olarak yapılan okul binası ve hemen yanındaki Seyit Mirza Paşa Camii'ni ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, caminin restorasyonu için Bulgar hükümetiyle işbirliği içinde olduklarını aktardı. Bunun için Bulgar makamlarının gerekli izni verdiğini ifade eden Bozdağ, "TİKA marifetiyle caminin restorasyonunu kısa bir süre içinde tamamlayacağız ve buradaki Müslümanlara bir ibadet yeri olarak hizmete devam edecek." dedi.
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, okul yöneticilerinden de mezunların gösterdiği başarılarla ilgili bilgi aldı.

Plevne'deki Savaş Müzesini Ziyaret Etti

Bekir Bozdağ, Gazi Osman Paşa'nın 1877'de Ruslara karşı kahramanca savunduğu Plevne'yi ziyaret etti. Bulgaristan temasları kapsamında Pelvene'deki savaş müzesini ziyaret eden Bekir Bozdağ, savaşı resmedildiği panoramik tablo ile Osmanlı ve Rus tüfek ve kılıçlarını inceledi. Bu sırada İRCİCA Genel Direktörü Halit Eren kılıç ve silahların üzerindeki Osmanlıca yazıları okudu. Müze görevlileri Bozdağ'a savaşta kullanılan 6 mermi hediye etti.
Bozdağ çetin savaşların yaşandığı Kovancılar Tabyası'na çiçek koydu ve şehitler için Fatiha okudu.