Bereket Konvoyu Bulgaristan’a geliyor

1 Ağustos 2013 Perşembe |

Bayrampaşa Belediyesi’nin düzenlediği ‘’Bereket Konvoyu’’ 2005 yılından bugüne kadar 9 Balkan ülkesinde(Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Sırbistan, Karadağ, Yunanistan, Arnavutluk, Romanya) 60’a yakın şehir, 3 Avrupa ülkesinde(Almanya, Avusturya, Fransa) 5 şehir, Lübnan ve Türkiye’de 25 şehirde  yurttaş ve soydaşımıza ulaşarak kaybolan birlik ve beraberlik duygusunun canlanmasını sağladı.
 
Bayrampaşa belediyesinin 9 yıl önce yollara düşen Bereket Konvoyu yolculuğuna hala devam ediyor. Bu yıl da bütün Balkan ülkelerinde iftar düzenleyen konvoy, Asenovgrad’a bağlı Dolni Voden ve Glavinitsa’da da vatandaşlarla bir araya gelecek. 70 kişilik gönüllü ekip, 4 tır, 2 otobüs, 4 minibüs, 1 jeneratör aracı ve 1 canlı yayın aracı ile birlik ve beraberliğin yeniden simgesi olacak. Konvoya eşlik edecek olan Türkiye devlet temsilcileri, Belediye Başkanları, STK temsilcileri ve iş adamları yanı sıra sema gösterileri ve ünlü şarkıcı Hakan Peker de programlara katılacak. 
 
İslam dininde en mübarek ayı olan Ramazan ayında yüzbinlere ulaşan bu bağış konvoyu 4 Ağustos 2013 tarihinde Dolni Voden’i ziyaret etmesi bekleniyor. 4000-5000 kişinin katılacağı iftarda zengin programıyla da vatandaşlara unutulmaz anlar yaşatacak. İki gün sonra, 06 Ağustos 2013 tarihinde de Glavinitsa Belediyesine uğraması planlanıyor. 7000 kişinin katılması beklenen belediyede soydaşlara büyük iftar düzenlenecek. İftardan sonra sema gösterileri ve Hakan Peker’in konseri düzenlenecek.  
chinarweb