Bulgaristan, Suriyeli Göçmen Akınından Endişeli

30 Ağustos 2013 Cuma |

Suriye'ye müdahale tartışmaları sürerken Bulgaristan'a yönelik olası göçmen akınına karşı alınacak önlemlerin tespit edildiğini bildirildi.
Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Tsvetlin Yovçev, Bakanlar Kuruluna bağlı Güvenlik Kurulu'nun bugünkü toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Durum değerlendirmesi yaptık ve Ortadoğu'daki krizle ilgili mühtemel senaryoları gözden geçirdik. Bulgaristan için en ciddi tehdit, yaşanacak olası bir göçmen dalgası" dedi.
İçişleri Bakanı Yovçev, bu doğrultuda alınacak önlemlerin tespit edildiğini ancak ulusal güvenliği tehdit edecek düzeyde bir durumun sözkonusu olmadığını vurguladı.Bulgaristan'a yönelik doğrudan bir terör tehdidi olmadığını söyleyen Yovçev, toplantıda 11 önlem içeren planın kabul edildiğini kaydetti. Sözkonusu önlemlerin ise daha sonra kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.
Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) ve  Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisinin (HÖH) oluşturduğu mevcut hükümete dışardan destek veren aşırı sağ Ataka Partisi,Bakanlar Kurulu'na bir karar metni sunarak, Suriye konusunda tarafsızlık ilan edilmesini istedi.
Nahit Doğu, AA