Bursa'dan Bulgaristan'a Kardeşlik Mesajı

22 Ağustos 2013 Perşembe |

TBMM Türkiye-Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK PartiBursa Milletvekili Mustafa Öztürk'ün öncülüğünde, düzenlenen yaz okuluna katılan 120 Bulgaristanlı öğrenci, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep AltepeBulgaristan'dan gelen 120 öğrenciyeBursa'nın Balkanlara duyduğu yakınlığı anlatarak, "Gençlerimiz, Türkiye ileBulgaristan arasındaki dostluk köprüsünü kuracaktır. Bizler her zaman sizin yanınızdayız." dedi. TBMM Türkiye-Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk'ün öncülüğünde, Birlik Vakfı tarafından düzenlenen yaz okuluna katılan 120 Bulgaristanlı öğrenci, Bursa'da Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti. Başkan Altepe, konuklarına, Balkan ülkelerinin Bursa ve Türkiye için önemini anlatarak şunları kaydetti: "Türkiye ile kardeş ülke Bulgaristan arasında gerçekleştirilen eğitim, kültür ve kardeşlik projesi çok önemli. BursaBulgaristan'ın 6 asırlık kardeşlik bağlarının olduğu en önemli topraklar arasında. Sizler, bizim dostumuz, kardeşimizsiniz. Bizler her zaman sizin yanınızdayız. Bursa ve Türkiye olarak, Balkanlarla sürekli işbirliği halindeyiz. Bu işbirliğinin artması, hem eğitim, hem spor ve hem de iş yaşamında bu işbirliğinin artmasını hedefliyoruz."
Altepe, gençlerin Türkiye ile Bulgaristan arasındaki dostluk köprüsünü kurulmasına destek olacağına işaret etti. TBMM Türkiye-Bulgaristan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ise projenin 2 yıldır başarıyla devam ettiğine değinerek, "Bu proje ile kültürel paylaşımı sağlamayı, elde edeceğimiz güzelliklerle de dünya halklarının beraber yaşayabileceğini göstermek istedik. 'Biz Kardeşiz' sloganıyla yola çıktık. Dost, komşu ve kardeşlerimizin yaşadığıBulgaristan ile nasıl bir köprü kurabileceğimiz düşünerek çalışmalarımıza başladık. Kültürel ve eğitim konularında dostluk ve kardeşliği geliştiren projenin bu noktaya gelmesinden dolayı çok mutluyuz." şeklinde konuştu.
Bulgaristanlı öğrencilere seslenerek, "Sizleri seviyoruz" diyerek destek ve moral veren Milletvekili Öztürk, çalışmalar kapsamında Bulgaristan ile 'kardeş okullar' projesinin de hayata geçirileceğini ifade etti. Ziyaretin ardından Başkan Altepe, Milletvekili Öztürk'e Bursa bıçağı hediye etti. CHA