Gazetecileri kimin kovduğu bilinmiyor...

8 Ağustos 2013 Perşembe |

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın konuk olduğu ve Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’in de katıldığı iftardan Bulgar basın mensuplarının görüntü almalarına izin verilmemesinin ardından iki kurumdan açıklama geldi. 

Cumhurbaşkanlığı ve Başmüftülük Bulgar medya mensuplarını kovmadık derken, gazetecileri kimin kovduğu henüz belirlenemedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI: ‘GAZETECİLERİ KOVMADIK’
Bulgaristan Cumhurbaşkanlığı’nın basın merkezinden yapılan açıklamada, dün akşam Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’in katıldığı iftardan Bulgar gazetecilerin Cumhurbaşkanlığı ekibi tarafından kovulmadığı belirtildi. Plevneliev’in basın merkezinden yapılan açıklamada, ‘eğer Türk basın mensupları içeri girdiyse karşılıklı olarak Bulgar medyasının temsilcileri de girebilmeli’ denildi.

BAŞMÜFTÜLÜK: ‘BAŞMÜFTÜ BULGAR GAZETECİLERİN ETKİNLİĞİ İZLEMELERİNİ YASAKLAMADI’

Aynı şekilde Başmüftülükten yapılan açıklamada, Başmüftü Mustafa Haci’nin Bulgar medya mensuplarının sözkonusu iftarı izlemelerini yasaklamadığı belirtildi. Başmüftülüğün açıklamasında, kurumun iftarın organizasyonuyla ve basın mensuplarının orada bulunup bulanamayakları konusunda herhangi bir ilgisi olmadığı kaydedildi. 
Ajans Bg


İLGİLİ YAZI:

Türkiye'nin Bulgaristan'daki görüntüsü...

8 Ağustos 2013 Perşembe

‘Bulgar gazeteciler Türkiye’nin Başbakan Yardımcısının iftarından kovuldu’, ‘Türk gazeteciler içeri alınırken Bulgar gazeteciler iteklendi’, ‘İftarda skandal’... Bu başlıklar bugünkü Bulgar yazılı ve...