KTB Başkanı Altıntel: "Dereköy Sınır Kapısı'nın tır trafiğine açılması, Kırklareli'ne katma değer sağlar"

22 Ağustos 2013 Perşembe |

Kırklareli Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Turhan Altıntel, Dereköy Sınır Kapısı'nın tır trafiğine açılmasının, Kırklareli'ne katma değer sağlayacağını söyledi. 

 Altıntel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınır kapısının tır trafiğine açılması çalışmalarının sürdüğünü, çalışmaları yakından takip ettiklerini belirtti. Kapının açılmasıyla ticari aktivitenin artacağını ifade eden Altınel, şöyle konuştu: "Bulgaristan tarafındaki yaklaşık 7 kilometrelik yolun yapılması için Bulgaristan hükümeti yetkilileriyle sürekli irtibat içerisindeyiz. Sınır kapıları çok önemli. Kırklareli'de beyin göçü veriyoruz. Buradaki ticari aktivasyonu ve ekonomik değerleri büyütmemiz lazım. Dereköy Sınır Kapısı'nın yapılmasının ardından Kırklareli katma değer olarak payını alacak. Yüzlerce turistin Dereköy Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girişi yapması ve şehir içinden gezmesi demek Kırklareli esnafına katkı sağlaması demektir." 


Restorasyon çalışmaları
Altıntel, Dereköy Sınır Kapısı'nın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca 50 milyon lira bütçeyle restore edileceğini belirtti.Kapının restorasyon çalışmalarının 2014'te başlayacağını ve 3 ay içinde tamamlanacağını ifade eden Altınel, şunları kaydetti:
"Son yıllarda Dereköy Sınır Kapısı'nın tır trafiğine açılması için çalışmaların hızlandığını görüyoruz. Kırklareli modern bir kapıyı hak etmiş durumda. Bulgaristan tarafındaki yol tır trafiğine uygun değil. Yaklaşık 80 kilometrelik yolun 75 kilometresi yapıldı. Malkotırnova'dan sınır kapısına kadar olan yaklaşık 6.5 kilometrelik yolun yapımına da başlandı. Bulgaristan hükümeti yolu bitirdikten sonra yoldan kaynaklanan sorun bitiyor. Dereköy Sınır Kapımız yap, işlet, devret modeliyle yapılacak." AA