Makas Yolu'nun açılmaması Yunanistan ve Bulgaristan'daki Türkleri rahatsız ediyor

28 Ağustos 2013 Çarşamba |

Yunanistan’da Batı Trakya milletvekili Ahmet Hacıosman, Bulgaristan sınırındaki Makas Sınır Kapısı’nın neden açılmadığını Ulaştırma Bakanı Mihalis Hrisohoydis’e gönderdiği soru önergesiyle açıklanmasını istedi.
Hacıosman, Hrisohoydis’e yönelttiği soruda Bulgaristan Makas yolunun açılması konusu, son zamanlarda, Rodop ili ve Trakya gündemini yoğun olarak meşgul etmektedir. Projenin tamamlanmış olmasına rağmen, yolun hizmete sunulmasında yaşanan gecikmenin sebepleri maalesef bilinmemektedir. Yolun hizmete sunulacağı tarih ile ilgili resmi bir açıklamanın yapılmıyor olması, açılış tarihini ilgilendiren farklı söylentilerin çıkmasına sebep olmaktadır. Yolun hizmete sunulmasında yaşanan bu gecikme, iş dünyasının büyük bir bölümü ve Trakya bölgesine turizm amacıyla gelmek isteyen kişiler için caydırıcı bir etken oluşturmaktadır dedi.
Ajans Bg


İLGİLİ YORUM:

Yunanistan Türklerin yolundan korkuyor

14 Temmuz 2013 Pazar



Türkleri birleştiren yol Yunanistan'da istenmiyor ve 70 yıl önce Türklerin at sırtında geçtikleri Makas Yolu, bugün Atina'yı endişelendiriyor.   Bulgaristan’da Türklerin en yoğun yaşadığı Kırcaali...