Kapıkule Sınırında Bulgarlar ve Türkler Birbirine Girdi

6 Eylül 2013 Cuma |

Edirne'deki Kapıkule sınır kapısında yurt dışına çıkmak için bekleyen Bulgarlar ile Türkler arasında sıra yüzünden kavga çıktı. Yaşanan arbede bir gurbetçi tarafından cep telefonuyla kaydedilirken, olay yerine ambulans çağrıldı.
Tatillerini Türkiye'de geçiren gurbetçilerin Avrupa ülkelerine dönüş çilesi sürüyor. Son günlerde Kapıkule sınır kapısında kilometrelerce araç kuyruğu oluşurken, gurbetçiler sınır kapısına 8 saatte ulaşabildi. Yetkililerin uyarılarına rağmen hafta sonuna doğru yola çıkan gurbetçiler, Kapıkule sınır kapısında kuyruk uzayınca sinirlendi. Gece saatlerinde sınır kapısına 1 kilometre kala Bulgaristan'a gitmek isteyen Bulgar vatandaşlarla Türkler arasında tartışma çıktı. Sıra yüzünden çıktığı öğrenilen tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. İki grup birbirlerine yumruklarla karşılık verirken, bir gurbetçi ise olan biteni cep telefonuyla kaydetti. Belirli bölgelerde birçok kavganın yaşandığı öğrenilirken, olay yerine ambulansın geldiği görüldü.
Yaşanan kavgayı çevredeki diğer gurbetçiler araya girerek yatıştırırken, uzun araç kuyruğundaki şoförler kornalara basarak protesto etti. 8 saatte sınır kapısına ulaşan tatilciler daha sonra yollarına devam etti. 
IHA