Ataka Partisi Yöneticilerinin Küba Seyahati Tepki Çekiyor

13 Aralık 2013 Cuma |

Bulgaristan'da aşırı sağ Ataka partisinin lideri Volen Siderov'un partililerden oluşan küçük bir grupla 10 günlük Küba tatili, ülke gündeminin ana konusu haline geldi.
Bulgar basınında Volen Siderov'un Küba sahillerindeki Varadero plajlarında denize girerken yayımlanan fotoğrafları, parti tabanında ve kamuoyunda tepkilere neden oldu.
Ataka partisi milletvekilleri, Küba seyahatinin resmi bir ziyaret olduğunu savunurken, Bulgar medyası, seyahatin parti lideri Siderov'un kız arkadaşı ve aynı zamanda Ataka milletvekili Denitsa Gaceva'nın doğum gününe denk gelmesine dikkati çekiyor. Ataka ise resmi olduğu iddia ettiği ziyaretin içeriğini açıklayamıyor.
Siderov'un Küba'dan önce Paris'in en pahalı otellerinden birinde kaldığı sırada lüks limuzin kiraladığı ortaya çıktı.
Televizyonların sabah programlarına katılan Ataka milletvekilleri ile sunucular arasında Siderov'un seyahatleriyle ilgili gergin tartışmalar yaşanıyor.
Avrupa Birliği'nin (AB) en yoksul ülkesi Bulgaristan'da Ataka partisinin üst düzey yöneticilerinin yaşam tarzı tepki çekiyor.
Ataka partisi, 240 sandalyelik parlamentoda iktidardaki BSP ile HÖH'ün toplam 120 milletvekili bulunması nedeniyle hükümetin salt çoğunluğu elde edebilmesi için kritik oylamalarda tek oyu sağlıyor.
AA