Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı'ndan "Trakya" Açıklaması

11 Aralık 2013 Çarşamba |

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, "bölgenin geçmişine ilişkin yapılan yorumlara, buranın özellikleri ve hassasiyeti göz önünde bulundurularak dikkatli yaklaşılması gerektiğini" belirtti.
Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, Başbakan RECEP TAYYİP ERDOĞAN'ın haftasonu EDİRNE ziyareti sırasında yaptığı konuşmasındaki "Trakya" ile ilgili bazı ifadeler nedeniyle açıklama yaptı.
Açıklamada, "Bulgaristan, TÜRKİYE ile arasındaki geleneksel iyi ilişkilerden hareketle, çözüme kavuşturulmamış sorunlarla ilgili ortak komisyon toplantısı öncesinde, bu tür ifadelerin etkili ve pragmatik çözüm arayışlarını amaçlayan ikili diyaloğun gelişmesine katkıda bulunmadığı kanaatindedir" ifadesine yer verildi.
"Tarihten gelen deneyemlerin rehberliğinde, bölgenin geçmişine ilişkin yapılan yorumlara, bölgenin özelliklerini ve hassasiyetini göz önünde bulundurarak dikkatli yaklaşılması gerektiği" ifade edilen açıklamada, "İyi komşuluk ilişkileri için olduğu gibi iki ülkenin AVRUPA perspektifi açısından da uluslararası hukuka uyulması, egemenlik prensiplerinin ve toprak bütünlüğünün sayılması temel unsurlardır" değerlendirmesi yapıldı.
AA

İLGİLİ HABER:

Erdoğan:'Trakya bizim için Selanik, Gümülcine, İskeçe, Deliorman, Kırcaali, Vardar, Üsküp, Priştina, Prizren ve Saray-Bosna'dır'

Erdoğan, Edirne'nin Keşan ilçesinde yapımı tamamlanan bazı eserlerin toplu açılışı için düzenlenen törende halka hitap etti. Trakya'nın kendileri için ayrı bir öneminin ve manasının bulunduğunu belirten...