Bulgaristan, Güney Akım Konusunda Avrupa Komisyonu'na Rusya ile Müzakere Hakkı Tanıdı

18 Aralık 2013 Çarşamba |

Bulgaristan'ın, Avrupa Komisyonu'na (AK) Güney Akım Doğalgaz Projesi konusunda Rus Gazprom şirketi ile anlaşmaları yürütme hakkı tanıdığı bildirildi.

Bulgaristan Ekonomi ve Enerji Bakanı Dragomir Stoynev'in, AB Enerji Komiseri Günther Oettinger'e, Bakanlığı adına Gazprom yetkilileri ile görüşmelerde bulunabileceğine dair mesaj içeren bir mektup gönderdiği belirtildi.

Stoynev'in bugün Günther Oettinger'le Brüksel'de bir araya gelmesi bekleniyordu ancak Oettinger'in önceki randevularının uzaması nedeniyle görüşmenin yapılamadığı açıklandı. Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, ertelenen görüşmenin gelecek yılın başlarında gerçekleştirileceğini duyurdu.

Daha once Avrupa Komisyonu'nun Enerji Pazarı Direktörü Klaus Borchert, Güney Akım'ın inşası ve operasyonları için Rusya'nın proje için aralarında Bulgaristan'ın da bulunduğu ilgili ülkelerle imzaladığı anlaşmaların hiçbirinin AB hukukuna uygun olmadığını belirtmişti.

Söz konusu açıklamanın ardından, Ekonomi ve Enerji Bakanı Dragomir Stoynev, Avrupa Komisyonu'nun Güney Akım Projesi ile ilgili Rusya ve üye ülkeler arasında yapılan müzakerelerde öncü konumda olması gerektiğini söylemişti.

AA

Güney Akım Haberleri...