Bulgaristan İslam Şurası Heyetinden Başkan Altay'a Ziyaret

19 Aralık 2013 Perşembe |

Bulgaristan'ın Çernooçene Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi'nin kardeş belediye olmasında önemli katkıları olan Bulgaristan İslam Şurası Meclis Başkanı Şaban Ali Ahmet, Bulgaristan Kırcaali Müftüsü Beyhan Mustafa Mehmet ve BulgaristanHasköy Müftüsü Basri Bekir Emin, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim altay'ı ziyaret etti.
Türkiye'nin Balkanlarla tarihi ve kültürel bağlarının gün geçtikçe güçlendiğini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim altay, "Selçuklu Belediyesi olarak geleneksel ve tarihi bağlar çerçevesinde her alanda işbirliğinin geliştirilmesi için çalışıyoruz. Müslüman ve Türk kardeşlerimize sorunlarının çözümü konusunda her platformda destek vermeye hazırız" dedi.
Ülkelerindeki din hizmetleriyle ilgili Başkan Uğur İbrahim altay'ı bilgilendirenBulgaristan İslam Şurası Meclis Başkanı Şaban Ali Ahmet de, din hizmetleri noktasında Türkiye'nin büyük desteklerinin olduğunu ifade etti. Şaban Ali Ahmet, "Osmanlı Devleti zamanında Şeyh-ül İslam'a bağlı olan Bulgaristan Başmüftülüğü 100 yaşını doldurdu. Geçmişte din hizmetlerinin verilmesi ve geliştirilmesi noktasında birçok sıkıntılar yaşadık. Ancak son dönemlerde yaşanan iyileşmeler yüzümüzü güldürüyor. Bulgaristan'da Osmanlı dönemine ait eserler günümüzde de varlığını koruyor. Bulgaristan'da toplamda bin 500 cami ve mescit var. Bu camilerde bin 130 imam görev yapıyor" şekilde konuştu.
Ziyaretin ardından Başkan altayBulgaristan İslam Şurası Meclis Başkanı Şaban Ali Ahmet'e Selçuklu eseri İnce Minare kapısının biblosunu hediye etti.
IHA