Bulgaristan, Türkiye Sınırındaki Tel Örgüyü Uzatmak İstiyor

21 Aralık 2013 Cumartesi |

İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Lazarov, sınırda yapımı devam eden tel örgüyü 20 kilometre daha uzatmak istediklerini açıkladı.

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Svetlozar Lazarov, kaçak geçişleri önlemek amacıyla Türkiye sınırında yapımı devam eden tel örgünün uzunluğunun 30 kilometreden 50 kilometreye çıkarılması için onay isteyeceklerini bildirdi.

Sınıra çekilen tel örgünün, yasadışı geçişler açısından Türkiye sınırındaki en kritik bölgelere uzatılması gerektiğini ifade eden Lazarov, tel örgünün uzatılmasının, İçişleri Bakanlığı'nın sığınmacılar için harcadığı kaynaktan fazla olmayacağını söyledi.

"Devletimiz, Türkiye sınırının korunması en ağır bölgelerine ek engeller yapabilir" diyen Lazarov, yapımı devam eden tel örgünün uzunluğunun 50 kilometreye çıkarılması için onay isteyeceklerini açıkladı.

Bu arada Bakanlar Kurulu tarafından 16 Ekim'de alınan karar doğrultusunda Türkiye sınırının Elhovo bölgesine 30 kilometre uzunluğunda çekilmesi öngörülen 3 metre yüksekliğindeki tel örgünün yapım çalışmaları devam ediyor.

Yetkililer, kesici tellerden oluşan 30 kilometrelik tel örgünün Şubat 2014'te tamamlanmasının planlandığını kaydetti. 

AA