Büyükelçi Gökçe:'Türk öğrencilerin özlük işlemlerinin süratle tamamlanması yönünde çalışmalarımız sürüyor'

22 Aralık 2013 Pazar |

3 Aralık 2013 tarihinde Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev’e güven mektubunu sunarak göreve başlayan Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, "Bulgaristan'daki öğrenci vatandaşlarımızın özlük işlemlerinin süratle tamamlanması yönünde çalışmalarımız sürmektedir. Öğrencilerimizin karşılaşacakları tüm sorunlarda Büyükelçiliğimiz yanlarında olmaya ve hizmet vermeye devam edecektir." dedi.
Gökçe, Bulgaristan'daki öğrencilerin özlük işlemlerinin süratle tamamlanması için konsolosluklarda dosya açtırmalarının önem taşıdığını vurgulayarak, 2014 başında Bulgaristan'daki Türk vatandaşı öğrenci temsilcileriyle biraraya gelerek, dilek ve isteklerini ele alacaklarını ifade etti.

Göreve başladıktan sonra üyelerinin çoğunluğu ülkedeki Türklerden oluşan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) ile Hürriyet ve Şeref Halk Partisi (HŞHP) yöneticileri ile de görüştüğünü açıklayan Gökçe, HÖH Genel Başkanı Lütvü Mestan ile HŞHP kurucusu Kasım Dal ve Genel Başkan Korman İsmailov’la yaptığı görüşmelerin yararlı olduğunu vurguladı. 



Büyükelçi Süleyman Gökçe, 3 Aralık 2013 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen resmi törenle güven mektubunu Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'e sunmuştu.