İngiltere'de Muhafazakarlar Bulgar ve Romen Göçmenlere Kısıtlamanın Uzatılmasını İstiyor

30 Aralık 2013 Pazartesi |

İngiltere'de Muhafazakar Parti üyelerinden oluşan bir platform, Başbakan David Cameron'a açık mektup yazarak Romanya ve Bulgaristan'dan gelecek göçmenlere yönelik kısıtlamanın süresinin uzatılmasını talep etti.

"Muhafazakar Taban" platformu, 1 Ocak'tan itibaren Bulgaristan ve Romanya'dan gelecek göçmenlere ilişkin kısıtlama süresinin uzatılması hakkındaki yasa değişikliği talebini desteklediklerini açıkladı. 

Açık mektupta, Cameron'a "istisnai ekonomik koşulları" öne sürerek Romen ve Bulgar göçmenlere ilişkin kısıtlamaların 2018 yılına kadar uzatması çağrısında bulunuluyor.

İngiliz basınında yer alan haberlerde, Başbakan Cameron'ın Romen ve Bulgar göçmenlerin İngiltere'de çalışmalarına ilişkin kısıtlamaların yeni yıldan itibaren kaldırılmasının ülkede "bir göç dalgası" oluşturacağı yönündeki endişelere ilişkin kendi partisinden artan bir baskıyla karşı karşıya kaldığı ifade edildi. 

"Muhafazakar Taban" platformunun başkanı James Joshua, hükümetin kısıtlamaların süresini uzatmaya gücü olmadığı yönündeki söylemlere katılmadığını belirterek, "Bazıları yaklaşık 300 bin Bulgar ve Romen vatandaşının İngiltere'ye göç edeceğinden endişe ediyor. Bu ülke ekonomik zorluklardan ve borç içerisinden geçerken böyle bir durum kamu hizmetleri üzerine devasa bir yük bindirecektir" dedi.`
AA