Savunma Bakanı Naydenov: “Libyalılara yönelik askeri eğitimin yarattığı risklerin bilincindeyiz”

16 Aralık 2013 Pazartesi |

Bulgaristan Savunma Bakanı Angel Naydenov, 2014 yılında ülkedeki çeşitli askeri üsslerde Libyalı askeri personelin eğitiminin başlayacağını bildirdi.
Libya ile imzalanacak askeri eğitim alanındaki anlaşmanın, Bulgaristan'daki askeri üsslerin ortak stratejik kullanımına ilişkin Amerika ile yapılmış anlaşmaya bağlı olması bekleniyor.
Savunma Bakanlığınca düzenlenen basın toplantısında konuşan Savunma Bakanı Naydenov, "Libyalılara yönelik askeri eğitimin yaratacağı risklerin bilincindeyiz" dedi. Naydenov, Libyalı askerlerinin eğitim gördüğü diğer devletlerin topraklarında meydana gelen olaylar ve yaşanılan sorunların farkında olduklarını belirterek,Bulgaristan'daki çalışmalarda beklenen olası sıkıntıların, kültür ve mantalite farklılıkların doğabileceğini söyledi.
Naydenov, Bulgaristan'ın konu hakkında uzmanlık ve tecrübeleri için benzer askeri eğitimlerin yapıldığı Büyük BritanyaTürkiye ve İtalya'daki yetkililer ile temas halinde olduklarını belirtti.
Öngörülen eğitim sürecine ilişkin mali parametrelerin Libya ile yapılacak anlaşmada net ve titiz şekilde oluşturulması gerektiğini vurgulayan Naydenov, daha önce askeri eğitim masraflarının Libya'ya ait olacağını belirtmişti.
AA