Popüler Yayınlar

Bu Blogda Ara

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Saliha Emin: Orta ölçekli işletmeler geliştirilmeli

30 Nisan 2013 Salı |


Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Kırcaali bölgesi  4. sıra milletvekili adayı Saliha Emin, 'Kırcaali bölgesinde HÖH’ün politikası çiftçilere, yerel üretimin teşvik edilmesine ve aile çiftçiliğine yönelik olacak, ayrıca da küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimi adına, elimizden geleni yapacağız” dedi.
Bölgede çok sayıda işlenmeyen tarım arazilerinin bulunduğunu belirten Emin, bunun da gübre ve zirai ilacın yıllardır kullanılmaması anlamına geldiğini ve ekonomik ve organik tarımın gelişimi için önemli bir temel olduğunu söyledi.
Nisan 30, 2013 | 0 yorum |

Bulgaristan, Boğaz'da batan 'Hera' için yeni soruşturma istiyor


2004 yılında İstanbul Boğaz girişinde kötü hava şartları yüzünden battığı bildirilen Hera gemisinin 14 mürettebatı kaybolmuştu.
2004 yılında İstanbul Boğazı girişinde batan Bulgar kuru yük gemisi 'Hera'yla ilgili soruşturmanın yenileneceği bildirildi. Bulgaristan Başbakanı Marin Raykov ve Başsavcı Sotir Tsatsarovun düzenlediği ortak basın toplantısında, 13 Şubat 2004 tarihinde İstanbul Boğaz girişinde batan kuru yük gemisi ‘Hera’ ile ilgili soruşturmanın tekrar başlatılacağı kaydedildi. 
Kaybolan denizcilerin yakınları, geminin Türk denizaltısıyla çarpışması sonucunda battığını iddia ederken, resmi makamlar kazanın kötü hava şartları yüzünden meydana geldiğini açıklamıştı.


Nisan 30, 2013 | 0 yorum |

Yoksullukla mücadele eden Bulgarlar nehirlerde altın arıyor

Bulgaristan’da ekonomik krizin meydana getirdiği çaresizliğe bir örnek de nehirlerdeki altın arayıcıları oluşturuyor. 
Yüzlerce insan işsiz kaldığı için nehir kıyılarında altın zerrecikleri bulma umuduyla çaba sarfediyor. Hergün nehir yataklarındaki kumlar arasında altın zerreleri bulma umuduyla dolaşan insanların sayısı çoğalıyor. 
Nehir yataklarındaki kumları tarayan ‘altın avcıları’, kumları bol suda yıkayarak altın zerrecikleri bulma umuduyla yaşıyor. Bazıları için sadece hobi olan altın arama işi çoğu Bulgaristanlı için ekmek umudu. Günde bir gram altın zerreciği toplayan kendini şanslı hissediyor. Ancak şans her gün gülmüyor. 
Yasal açıdan nehir yataklarında elle altın aramanın önünde bir engel yok. Makina kullanmak isteyenler ise Maliye Bakanlığı'ndan izin alması gerekiyor. 
Ülkede altın arayanların sayısı artmaya devamn ediyor.

Nisan 30, 2013 | 0 yorum |

Lütvi Mestan'ın çağrısına Ankara'dan cevap yok...

Geçtiğimiz günlerde Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Genel Başkanı Lütvi Mestan'ın basın aracılığıyla Türkiye Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı 'pürüzleri aşalım' mesajı Ankara'da kabul görmedi.  

Mestan daha önce Haskovo'ya gerçekleştiridiği seçim ziyaretinde “Türkiye’deki siyasi irade ile partimiz arasındaki soğukluğu diyalogla aşabiliriz. Milletimizin geleceği için, bölünmeye engel olalım, yeni bir sayfa açalım. Biz buna hazırız” demiş ve Ankara'ya çağrıda bulunmuştu. 
  Mestan, Ankara’ya da seslenerek; “Ben çok açık bir çağrıda bulunuyorum. Bulgaristan’da toplumumuzun siyasi bölünmesine yol vermeyelim. Tarih bizleri affetmez. Belki HÖH ile Türkiye’deki siyasi güçler arasında bir soğukluk havası yaratılmış olabilir kamuoyunda. Belki de sürekli siyasi diyalog olmamasının borcunu ödemekteyiz. Ama bizler parti olarak, yeni yönetim olarak, elimizi uzatmış durumdayız. Bizler diyalog için hazırız. Türkiye’deki tüm siyasi güçlere çağrım şudur; Ne olur geçmişteki olumsuzlukları partimizin yeni yönetimine yükletmeyelim. Yepyeni, bembeyaz bir sayfa açalım. Bu sayfayı da milletimizin adına birlikte yazalım. Çünkü Yunanistan’da, Kosova’da, Makedonya’da siyasi bölünmeler bizimde başımıza gelirse milletimiz rahatsız olur, gücümüzü kaybederiz ve başarılı olmamız hayal olur”diye konuşmuştu.


Nisan 30, 2013 | 0 yorum |

Şumnulu Mimarların Projesi Amerika'da Oylanıyor

29 Nisan 2013 Pazartesi |

Amerika Birleşik Devletleri Orlando kentinin 2040 vizyonu kapsamında bir uluslararası yarışma düzenleniyor. Yarışmaya dünyanın dört bir yanından projeler var. Bulgaristan'ın Şumnu kentinden de Orlando'nun 2040 vizyonu için bir öneri var. Proje amerikalı rakipleri ile kıyasaya yarışıyor. Şumnu'lu mimarlarımıza destek vermek isteyenler aşağıdaki yarışmanın link sayfasına girip projeye oy (3yıldız) verebilirler. Oylama 5 Mayısta bitiyor. Bizi Amerikada gururla temsil eden mimarlarımıza başarılar diliyoruz! Desteğimizi iesirgemeyelim. 

http://cityoforlando.mindmixer.com/envision-2040-people-s-choice-award/click-to-view-entry-47
Nisan 29, 2013 | 0 yorum |

Kasim Dal, dövülen koordinatörünü ziyaret etti

HŞHP kurucusu Kasım Dal, dövülen Tsar Kaloyan İlçe Koordinatörü İsmail Kasabov’u hastenede ziyaret etti. 
 Kasabov, partisine ait seçim afişleri astığı için dövülmesinin ardından Razgrad hastanesinde tedavi altına alınmıştı.  

Nisan 29, 2013 | 0 yorum |

HÖH, asimilasyon için neden hesap sormadı?

Hal ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) Burgas milletvekili adayı Hüseyin Hafızov, TV7^nin bir programına katılarak, 1990 yılından sonra partisinin neden asimilasyon politikası için hesap aramadığını anlattı. 

Nisan 29, 2013 | 2 yorum |

Bulgaristanlı kardeşler Ankara’nın tarihi Pilavoğlu Han’da yaşıyor

28 Nisan 2013 Pazar |

Ankara'da yıllara meydana okuyan tarihi Pilavoğlu Han, evsiz topraksız kalmış, bir daha buluşmamak üzere kaybettiklerine yanan insanlarla dolu. 
Hamallık yaparak geçimini sağlayan 76 yaşındaki Hayrettin Yalçın da kendinden iki yaş büyük ağabeyi Rüştü Yalçın ile handa 40 yıldır konaklayanlardan. Çocuk yaşlarda Bulgaristan'dan Ankara'ya göç yolculuğunda annelerini kaybeden ve bir süre devlet korumasında kaldıktan sonra iş hayatına atılan Yalçın kardeşler, yıllardır At Pazarı'nda Hamallık yaparak geçimlerini sağlıyor. 

Başkentte hayata tutunamayanların bir araya gelip, yaşamak için bir amaç buldukları Pilavoğlu Han'da yarım asırdır kiracı olarak kalan kimsesizler yaşıyor. İlk adı Ali Paşa olan Ankara'nın iki kapılı ve en büyük tarihi hanı, yurdun her yanından gelen yorgun bedenlere ev sahipliği yapıyor. Giriş katı iş yeri, üst katları misafirler için ayrılan 14 odalı handa, daimi 7 kişi misafir kalıyor. Ancak bu sayı, zaman zaman 30'a kadar yükseliyor. Birbirinden farklı fakat ortak bir kaderi paylaşan han misafirlerinden kimisi 30 kimisi 50 yıla yakın süredir tarihi mekanda konaklıyor. Hanın işletmecisi Mustafa Koçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, handa konaklayanların ortak kaderinin yoksulluk olduğunu ve bu kişileri tarihi handa 7 lira gibi sembolik ücretlerle ağırladıklarını söyledi. Handa, ''Cumali Dayı'' olarak bilinen Ali Toy, en eski konuklardan. Ankara sokaklarında seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan Toy, yılın 11 ayını 30 yıldır kaldığı handa kalan 1 ayını da memleketi Yozgat'ta geçiriyor.
Nisan 28, 2013 | 0 yorum |

HÖH: HŞHP saldırıyı reklam amaçlı kullanıyor


Nigar Cafer
Hürriyet ve Şeref Halk Partisi (HŞHP) Tsar Kaloyan İlçe Koordinatörü İsmail Kasabov, partisine ait seçim afişleri astığı için dövülmesinin ardından HÖH’ten olayla ilgili açıklama geldi.

HÖH Razgrad milletvekili adayı Nigar Cafer, basına yaptığı açıkllamada şöyle dedi:
Belediye meclis üyesi İsmail Kasabov otomobilini gösteriş amaçlı, HÖH ilçe seçim merkezi önündeki yeşil alana park etmiş” dedi. Aynı zamanda da, futbol karşılaşmasından dönen bir grup genç, merkezde kahvesini yudumluyormuş. İsmail Kasabov 18 yaşındaki İbiş Sali Salim’i yanına çağırmış ve vurmaya başlamış, bunun üzerine gencin arkadaşları da olaya dâhil olmuş ve bu üzücü sonuç ortaya çıkmış. Her iki taraf da yara almış. 18 yaşındaki genç beyin sarsıntısı geçirmiş ve vücudunun çeşitli yerlerinde morarmalar oluşmuş.
Cafer ayrıca, olayın propaganda amaçlı kullanıldığını ve vatandaşların oylarından %1’i için bile mücadele edemeyen bir koalisyonun, reklam yapmak istediğini vurguladı. 

................................................................................................................................................
İLGİLİ HABER:

Nisan 28, 2013 | 4 yorum |

Presa Gazetesi Türkiye’de satışa hazırlanıyor


Günlük ulusal yayın yapan Presa Gazetesi, Türkiye’de göçmenlerin bulunduğu İstanbul. Bursa, Edirne, İzmir ve Ankara’da gibi büyük şehirlerde bayilerde satılacak. 
Türkiye’deki dağıtım şirketleriyle görümelerde bulunan gazete yetkilileri, önümüzdeki günlerde Presa’nın bayilerde satışa sunlulacağını belirtti. 


Nisan 28, 2013 | 0 yorum |

Lütvi Mestan: “Temiz Eller” operasyonu yapılmasının zamanı geldi


Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Lütvi Mestan ve ekibi bugün Veliko Tırnovo bölgesine geldi. Bölgedeki seçmenlerle görüşmeden önce Lütvi Mestan, Arbanasi’de bir basın toplantısı düzenledi. Basın mensupları önünde, Bulgaristan’da “Temiz Eller” operasyonu yapılmasının zamanı geldiğini belirtti. Bu açıklamanın nedeni ise eski Başbakan Borisov’un, savcılık tarafından sorguya alınacağı bilgisi oldu. Borisov, Kokinov ve Naydenov’un konuşmalarından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. HÖH lideri “Borisov, Kokinov ve Naydenov arasında geçen konuşmanın içeriği, bu konuşmanın nasıl kayıt yapıldığı ile ilgili gündem değiştirilmek istenmesini aklım almıyor” dedi. Eski Başbakanın terbiyesiz sözlerini yorumlamak istemediğini belirtti ve devlet kurumlarının, devlet adamlarının ev toplantıları ile yer değiştirdiğini ekledi.
HÖH Genel Başkanı’na göre, Bulgaristan’ı yöneten yeraltı dünyası yapılarının, sonuna kadar üzerlerine gidilmesi gerekiyor. Sözlerinin sonunda, HÖH’ün yasadışı dinlemeleri kınadığını söyledi.

Haber.bg
Nisan 28, 2013 | 3 yorum |

Cinayet zanlısı Tanju Sami tutuklandı

İsperihli Tanju Sami eski kız arkadaşı Nadejda Minçeva’yı öldürmekle suçlanarak tutuklandı.
Polis kaynakları, 19 yaşındaki Nadejda Minçeva’nın cesedenin İsperih yakınlarındaki Ayıorman bölgesinde bir delikte bulunduğunu belirtti.
İlk belirlemelere gore, Nadejda’nın vücudunda darbe izlerine rastlandığı bildirildi. Soruşturma devam ediyor.
Nisan 28, 2013 | 0 yorum |

Korman İsmailov’tan Bal-Türk’e ziyaret


Hürriyet ve Şeref Halk Partisi Genel Başkanı Korman İsmailov, milletvekili adayları ve Türkiye temsilcileri ile birlikte Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Bal-Türk Gebze Şubesinde gerçekleşen ziyarette Genel Başkan Dr. Bayram Çolakoğlu, Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri, Şubelerin başkan ve yöneticileri ile dernek üyesi soydaşlar katıldı.
Statükoyu değiştirmek için yola çıktık
HŞHP Genel Başkanı Korman İsmailov kendini ve arkadaşlarını tanıttıktan sonra yaptığı konuşmada, Hürriyet ve Şeref Halk Partisinin hangi şartlara binaen ortaya çıktığını ve neler yapmak istediklerini anlattı. Halkımız asimilasyon, göç ve kendi değerlerini kaybetmekle karşı karşıya diyen İsmailov, temel amaçlarının Bulgaristan’da yaşayan Müslüman Türk halkının eşit vatandaş statüsünde yaşaması, refah düzeyinin yükselmesi, Türkçenin ana dil olarak okutulması, manevi ve kendi kültürel değerlerimize sahip olarak şerefli bir vatandaş olarak Bulgaristan’da yaşamak olduğunu ifade etti. Bunun için Türkiye’den Bulgaristan’a yatırım çekilmesinin esas olduğunu, halkımızın baskıcı politikalardan kurtulması için çalışacaklarını da vurguladı.
HÖH’ten niçin ayrıldık?
HÖH’ten niçin ayrıldığını da anlatan İsmailov, “Sayın Kasım Dal’ın çabaları ile Komünist rejime ajanlık edenlerin listesi arşivlerden çıkartıldı ve orada gördük ki bizim eski partinin başta genel başkan olmak üzere hakim kadrolarının yüzde sekseni DS adına çalışmış, ajanlık yapmış ve parti de gizli servisin planları doğrultusunda kurulmuş. Bunlar ortaya çıkınca Sayın Kasım Dal partiden istifa etmek zorunda kaldı. Ben de yaptığım eleştirilerden dolayı partiden ihrac edildim. Böyle bir yapının Türk halkının ve tüm Bulgaristan vatandaşlarının haklarını savunması mümkün değildi ve bu olmamıştı da. Bizler toplumumuza hizmet edebilmek, onların ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına yeni bir hareket başlattık ve arkadaşlarımızla yola çıktık.
HÖH Dışındaki diğer Türk Partisi ile niçin birleşmediniz?
İsmailov kendine sorulan, “HÖH dışındaki diğer Türk partisi ile niçin birleşmediniz sorusuna, “bizim var olan prensiplerimizden birisi de şudur: Mecliste Sayın Kasım Dal’ın verdiği önerge ile arşivler açılmış ve Totaliter rejime ajanlık yapmış kişilerin isimleri açıklanmıştı. Bunlar arasında birleşmemizi istediğiniz partinin başkanının da ismi var. Biz prensiplerimize bağlı kaldık ve birleşme talebini reddettik.
Baraj Sorununuz var mı?
İsmailov: Bizim baraj sorunumuz yok, en büyük handikapımız seçimlerin erkene alınması ve bizim teşkilatlanmamızı rahat bir zaman diliminde yapamamış olmamızdır. Ayrıca seçim çalışmalarında en büyük sorunumuz şu ki, halkımız ciddi bir psikolojik baskı altında tutuluyor. Bu baskı bazen fiziksel şiddete dönüşüyor. Şu bilinmeli ki baskılarla bizim önümüzü kesemezler.
Bal-Türk yöneticileri ve programa katılan soydaşlar Korman İsmailov ve arkadaşlarını çıktıkları bu yolda tebrik ettiler ve kendilerinden başarı beklediklerini ifade ettiler.
Geceyi İzmit’te geçiren İsmailov ve ekibi sabah saatlerinde İstanbul ve Çorlu’daki programlarına katılmak üzere İzmit’ten ayrıldılar.
399945_573566492676539_1564562675_nDSC02852DSC02858DSC02867DSC02872DSC02876DSC02879DSC02882
Nisan 28, 2013 | 1 yorum |

İki parti komünist ajanların vekil adaylıklarını iptal etti. Aralarında iki de Türk var.


Vatandaşların Bulgaristan’ı Hareketi (DBG) ve Güçlü Bulgaristan için Demokratlar (DSB) partileri eski komünist sistemin istihbarat örgütüne ajanlık yapmış milletvekili adaylarını listelerden çıkardı.

Parlamentoya bağlı eski komünist sistemin siyasi polisi konumundaki istihbarat örgütü DS’nin ve askeri istihbaratın dosyalarını açıklama komisyonunun toplam 135 milletvekili adayının komünizm döneminde ajan olarak çalıştığını tespit etmesinin ardından DBG ve DSB partileri kendi listelerindeki milletvekili adayı ajanları listelerden çıkardı.

İvan Kostov’un DSB partisinden Burgas’tan aday Metin Mümünov ve Şumnu adayı Necmettin Adem, totaliter komünist dönemde ajanlık yaptıkları için milletvekili listelerinden çıkarıldı.

Meglene Kuneva’nın DBG partisinden ise Burgas ve Montana adayları Stefko Rusev ve Nikola Andreev’in milletvekili adaylıkları iptal edildi. 



....................................................................................................................................................
İLGİLİ HABER:

En çok milletvekili adayı komünist ajanı HÖH'te var

Parlamentoya bağlı faaliyet gösteren ilgili komisyon eski komünist istihbarat örgütü DS'ye çalışmış milletvekili adaylarının sayısını açıkladı. Buna göre 12 Mayıs tarihinde yapılacak genel seçimlerde...
Nisan 28, 2013 | 0 yorum |

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'de oy kullanmak isteyenlerin isimlerini yayınladı

27 Nisan 2013 Cumartesi |

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, resmi internet sitesinde 12 Mayıs genel seçimleri için Türkiye'de oy kullanacağını beyan eden vatandaşların isimlerini yayınladı. Sitede ayrıca Türkiye'nin yanı sıra diğer ülkelerde de oy kullanmak isteyen ve dilekçe veren vatandaşların isimleri yer alıyor. 12 Mayıs tarihinde Türkiye'de oy kullanmak için dilekçe verenler bakanlığın sitesinden isimlerini kontrol edebilir.   
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI 
Nisan 27, 2013 | 4 yorum |

En çok milletvekili adayı komünist ajanı HÖH'te var


Parlamentoya bağlı faaliyet gösteren ilgili komisyon eski komünist istihbarat örgütü DS'ye çalışmış milletvekili adaylarının sayısını açıkladı. Buna göre 12 Mayıs tarihinde yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı komünist ajanı en çok Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisinde (HÖH) olduğu belirlendi. 
Dosyalar komisyonunun verilerine göre milletvekili adayı ajan dağılımı:
HÖH - 16
BSP - 15
Bulgar Solu Partisi -10
Bulgaristan Komünist Birliği - 10

DS AJANLIĞI YAPMIŞ HÖH MİLLETVEKİLİ ADAYLARI:
1. Ali Ahmedov Aliev – 7. Seçim Bölgesi - Gabrovo 

2. Asen Dimov Metodiev – 16. Seçim Bölgesi – Plovdiv şehir 

3. Ahmed Ahmedov Başev – 1. Seçim Bölgesi – Blagoevgrad

4. Veleri Goranov Mladenov – 25. Seçim Bölgesi – Sofya şehir

5. Ventsislav Valentinov Parpulev – 16. Seçim Bölgesi – Plovdiv şehir

6. Daud Mehmed İbryam – 19. Seçim Bölgesi – Rusçuk

7. Krasimir Romanov Asenov – 16. Seçim Bölgesi – Plovdiv şehir

8. Lütvi Ahmed Mestan – 9. Seçim Bölgesi – Kırcali; – 29. Seçim Bölgesi – Haskovo

9. Mehmed Ömer Ömer – 20. Seçim Bölgesi – Silistre

10. Orhan Tahir Memşi – 20. Seçim Bölgesi – Silistre

11. Petır Momçilov Fidanov – 22. Seçim Bölgesi – Smolyan

12. Plamen Petkov Petkov – 3. Seçim Bölgesi – Varna

13. Ramadan Bayram Atalay – 18. Seçim Bölgesi – Razgrad; – 20. Seçim Bölgesi Silistre

14. Rujdi Aliriza Hasan – 2. Seçim Bölgesi – Burgas

15. Ural Cevcetov Bekirov – 8. Seçim Bölgesi – Dobriç

16. Yanko Aleksandrov Yankov – 21. Seçim Bölgesi – Sliven





Nisan 27, 2013 | 3 yorum |

HŞHP'nin koordinatörü tedavi altına alındı. Afiş astı başına tekme darbeleri aldı...


Hürriyet ve Şeref Halk Partisi (HŞHP) Tsar Kaloyan İlçe Koordinatörü İsmail Kasabov, partisine ait seçim afişleri astığı için dövülmesinin ardından Razgrad hastanesinde tedavi altına alındı. 
Kasabov'un sağlık durumu ağır olduğu bildirildi. Hastanede ifade veren Kasabov, 4 kişinin saldırısına uğradığını ve başı ile karnına tekme darbeleri aldığını söyledi. 
HŞHP, Razgrad koordinatörlerinin Tsar kaloyan İlçesi, Ezerçe Köyünde seçim afişi astığı sırada HÖH partisi sempatizanları tarafından saldırıya uğradığını açıkladı. 
HŞHP, çirlkin saldırının ardından bir bildiri yayınladı. İşte o bildiri:

Спрете насилието по време на изборната кампания!
Предизборната кампания за предстоящите парламентарни избори се превръща в истинска война. 
На 27 април в Цар Калоян, Разградска област, беше нападнат и жестоко пребит от четирима активисти на ДПС Исмаил Касабов - политик от НПДС и кандидат за кмет на миналите местни избори. 
Исмаил Касабов е в разградската болница в тежко състояние след зверския побой. Единственото, което си спомня е, че нападателите са го ритали в главата и в корема.
Коалиция „Център - свобода и достойнство" изразява дълбокото си несъгласие и възмущение от подобни методи на водене на предизборна борба. Ние категорично възразяваме срещу всяко насилие, което според нас не може да бъде аргумент в борбата на идеи.
Обръщаме се към правоохранителните институции на България и очакваме незабавни действия, които да доведат до бързо издирване и наказване на виновните лица. Този тежък инцидент несъмнено ще предизвика реакцията и на чуждестранните наблюдатели, което нанася поредния удар върху авторитета на страната ни.
От партия ДПС очакваме да си прибере биячите, инспирирани от кметове-феодали, и с достойнство да понесе оценката, която ще получи от хората на 12 май.

Nisan 27, 2013 | 6 yorum |

HÖH ve HŞHP arasında seçim afişi ‘savaşı’


Bulgaristan’da seçim günü yaklaşırken, ilgisiz olan halktan farklı olarak partililerin arasındaki çekişmeler yumruklaşmaya kadar varıyor.  
Ülkede Türklere ait ikinci siyasi parti konumundaki Hürriyet ve Şeref Halk Partisi (HŞHP) Razgrad Koordinatörü İsmail Kasabov, partisine ait seçim afişleri astığı için dövüldü.
HŞHP’den yapılan açıklamada, polisin saldırganları bulması ve adalete teslim etmeleri istendi. En kısa sürede bunun olmamaması takdirde ise uluslararası gözlemcilere başvuruda bulunacakları bildirilen HŞHP’nin açıklamasında, şiddete karşı oldukları vurgulanıyor.
Geçtiğimiz hafta da HŞHP’nin Kırcaali’nin bazı köylerindeki seçim afişleri HÖH’lüler tarafından yırtılmıştı.


Nisan 27, 2013 | 1 yorum |

Bulgaristan, Türkiye sınırında dezenfekte uygulamasından vezgeçti


Bulgaristan, Kapıkule ve Lesovo sınır kapılarından Türkiye'den girişte araç sahiplerinden alınan dezenfekte ücretini kaldırdı. Dünden itibaren  'altın göl' olarak bilinen dezenfekte çukurundan geçtikleri için araç sahiplerinden ücret alınmıyor. 

Dezenfekte uygulamasi. Türkiye'den Bulgaristan'a karayoluyla giriş yapan tüm küçük araçlara ve TIR araçlarına yıllardır Bulgaristan gümrük kapılarında yapılan ve zaman zaman kuyrukların oluşmasına veya şikayetlere sebebiyet veríyordu.  













İLGİLİ HABER:

Bulgaristan-Türkiye sınırındaki ‘altın göl’ özelleşti

27 Mart 2013 Çarşamba


Kapıkule’den Bulgaristan’a girişlerde araçların dezenfeksiyonu için kullanılan çukur özelleşti. Türkiye’den Bulgaristan’a Kapıkule Sınır Kapısı’nın hemen çıkışında, Bulgar tarafında araçların içinden...


Nisan 27, 2013 | 0 yorum |

Şumnulu mimar kardeşler Amarika'da ödül almaya devam ediyor

Şumnulu Türk mimarlar Sunay ve Günay Erdem'in Chicago için tasarladığı kamusal alan projesi ikinci olarak mansiyon ödülü aldı.

Sunay Erdem ve Günay Erdem kardeşlerin Amerika projeleri hız kesmiyor. New York, San Francisco ve Minneapolis'ten sonra Erdem Mimarlar'ın Chicago'nun kamusal alanları için hazırladıkları proje de ödül aldı.
Architecture for Humanity Chicago sponsorluğunda düzenlenen "Activate2013" uluslararası yarışmaya 150 proje arasında Erdem Kardeşlerin projesi ikinci sırayı alarak mansiyon ödülüne layık görüldü.

"Harekete Geçir" sloganıyla açılan yarışmada Chicago'nun dört farklı kamusal alan için fikirler isteniyordu. Erdem Mimarlar'ın projesi kentin sanayi bölgelerinden birisi için çözümler üretiyordu. Projenin can alıcı noktası Amerikalıların Afrika'da açlık ve yoksulluğa dikkatini çekmek ve insanların yardım etme içgüdüsünü harekete geçirmek. Chicago'nun sanayi bölgelerinde kurulmasını önerdikleri enerji kasislerinden her araba geçişinde yoksul Afrikalılar için enerji üretilecektir. Bu enerji, ekmek yapımından ,kitap basımına kadar farklı alanlarda kullanılarak Afrika'ya yardım sağlamasını amaçlıyor. Bu birkaç kilovatlık belki de küçük bir enerji, ama insanlık için büyük bir umut olabilir.

Erdem Kardeşler, kamusal alanlarda sosyal içerikli projeler üretmesiyle ün kazanmaya devam ediyor. Mimar Günay Erdem ve Peyzaj Mimarı Sunay Erdem kardeşlerin Türkiye ve dünya genelinde 50'ye yakın ödülü bulunmaktadır.
Nisan 27, 2013 | 2 yorum |

Türkiye Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Yurdakul: Bulgaristan ve Türkiye hala birbirini yeteri kadar tanımıyor

26 Nisan 2013 Cuma |

Türkiye'deki yatırım olanakları Sofya'da Bulgar iş adamlarına tanıtıldı. Türk-Bulgar Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) "Türkiye'de Yatırım Ortamı ve Teşvikler" konulu iş kahvaltısı düzenlendi. 

 TBCCI Başkanı Zeki Bayram, toplantıda yaptığı konuşmada, TBCCI'nin kurulduğu 2004 yılından bu yana Türk ve Bulgar iş adamlarına bilgi ve destek vermeye çalıştığını anlattı. Türkiye Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Mustafa Yurdakul da dost ve komşu olan Bulgaristan ve Türkiye'nin, halen birbirini yeteri kadar tanımadığını, iki ülkenin çok daha verimli bir işbirliği yapabileceklerini söyledi. Yurdakul, Bulgar iş adamlarını, Türkiye'nin sağladığı iş, yatırım ve proje geliştirme olanaklarından yararlanmaya davet etti.

AA
Nisan 26, 2013 | 1 yorum |

Sarafovo bomba tatbikatı


Geçen yıl İsrailli turistlere yönelik terör saldırısı, soruşturma kapsamında düzenlenen tatbikatla tekrar canlandırıldı.
Ülkenin güneybatısında İhtiman şehri yakınlarında bir poligonda iki otobüs kontrollü bir şekilde patlatılırken, tatbikatta terör saldırısında yerleştirilen bomba tiplerinin kullanıldığı bildirildi.
Güvenlik uzmanları, patlamanın verdiği hasarları tespit etmek üzere otobüslerin içine ve çevresine o gün bulunan kişilerin kuklalarının yerleştirdiğini aktardı.
Bombalı saldırı tatbikatını savcı, güvenlik yetkilileri ve basın mensuplarının yanı sıra ABD'nin Sofya Büyükelçiliği'nde görevli uzmanlar takip etti.
Tatbikatı yöneten Ulusal Soruşturma Servisi (NSLS) Müdürü Boyko Naydenov, denemenin yüzde 99 oranında başarılı olduğunu açıkladı.
Bulgaristan'ın Burgaz kenti havaalanında 18 Temmuz 2012'de düzenlenen terör saldırısında 5 İsrailli turist, otobüs şoförü olan 1 Bulgar vatandaşı ve bombayı taşıyan terörist hayatını kaybetmişti.

Nisan 26, 2013 | 0 yorum |

Türkiye'de nerede oy kullanabilirsiniz?


12 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek genel seçimler için Türkiye'deki Bulgaristan vatandaşlarının oy kullanabileceği sandıklar: 


ANKARA 1
Sandık No: 324700118
Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği
Adres: Atatürk Bulvarı No 124, Çankaya, Kavaklıdere
ANKARA 2
Sandık No: 324700119
Adres: Atatürk Bulvarı No 1, Ayyıldız mahallesi, Pursaklar, Ayyıldız İlköğretim Okulu

ANTALYA  
Sandık No: 324700120
Adres: Güvenlik İlkokulu Çağlı Emniyet Müdürlüğü Arkası, 274 Sokak, Mithatpaşa

BALIKESİR / BANDIRMA
Sandık No: 324700122
Adres: Bandırma, Kültür Merkezi Sergi Salonu
Barış Manço mah., Haydar Çavuş p.k. 10200

BURSA 1
Sandık No: 324700123
Adres: Hürriyet İlköğretim Okulu, İstiklal Mah., Işık cad., Işık sk. 1, Bursa/ Osmangazi
BURSA 2
Sandık No: 324700124
Adres: Hürriyet İlköğretim Okulu, İstiklal Mah., Işık cad., Işık sk. 1, Bursa/ Osmangazi
BURSA 3
Sandık No: 324700125
Adres: Hürriyet İlköğretim Okulu, İstiklal Mah., Işık cad., Işık sk. 1, Bursa/ Osmangazi
BURSA 4
Sandık No: 324700126
Adres: Hürriyet İlköğretim Okulu, İstiklal Mah., Işık cad., Işık sk. 1, Bursa/ Osmangazi
BURSA 5
Sandık No: 324700127
Adres: Hürriyet İlköğretim Okulu, İstiklal Mah., Işık cad., Işık sk. 1, Bursa/ Osmangazi
BURSA 6
Sandık No: 324700128
Adres: Adnan Türkay İlköğretim Okulu, Hamitler Mah.,  Huzur Cd. 95, Bursa/ Osmangazi
BURSA 7
Sandık No: 324700129
Adres: Adnan Türkay İlköğretim Okulu, Hamitler Mah.,  Huzur Cd. 95, Bursa/ Osmangazi
BURSA 8
Sandık No: 324700130
Adres: Adnan Türkay İlköğretim Okulu, Hamitler Mah.,  Huzur Cd. 95, Bursa/ Osmangazi
BURSA 9
Sandık No: 324700131
Adres: Ali Durmaz İlköğretim Okulu, Kurtuluş Mah.,  T. Haznedaroğlu,
p.k.. 16285 Görükle, Bursa, Nilüfer
BURSA 10
Sandık No: 324700132
Adres: Ali Durmaz İlköğretim Okulu, Kurtuluş Mah.,  T. Haznedaroğlu,
p.k.. 16285 Görükle, Bursa, Nilüfer
BURSA 11
Sandık No: 324700133
Adres: Ali Durmaz İlköğretim Okulu, Kurtuluş Mah.,  T. Haznedaroğlu,
p.k.. 16285 Görükle, Bursa, Nilüfer
BURSA 12
Sandık No: 324700134
Adres: Ali Durmaz İlköğretim Okulu, Kurtuluş Mah.,  T. Haznedaroğlu,
p.k.. 16285 Görükle, Bursa, Nilüfer
BURSA 13
Sandık No: 324700135
Adres: Nedim Öztan İlköğretim Okulu, Karaman Mah., Sanayi Cad. 67, Bursa, Nilüfer
BURSA 14
Sandık No Секция №: 324700136
Adres: Nedim Öztan İlköğretim Okulu, Karaman Mah., Sanayi Cad. 67, Bursa, Nilüfer
BURSA 15
Sandık No: 324700137
Adres: Toplu Konutlar İlköğretim Okulu, Yeni Mah., Osmangazi Cad. 12, Bursa, Kestel
BURSA 16
Sandık No: 324700138
Adres: Toplu Konutlar İlköğretim Okulu, Yeni Mah., Osmangazi Cad. 12, Bursa, Kestel
BURSA 17
Sandık No: 324700139
Adres: Toplu Konutlar İlköğretim Okulu, Yeni Mah., Osmangazi Cad. 12, Bursa, Kestel
BURSA 18
Sandık No: 324700140
Adres: Toplu Konutlar İlköğretim Okulu, Yeni Mah., Osmangazi Cad. 12, Bursa, Kestel
BURSA 19
Sandık No: 324700141
Adres: Mümin Gencoğlu İlköğretim Okulu 2, Duaçınarı Mah., Kırkpınar Cad., Okul sk. 1, Bursa, Yıldırım
BURSA 20
Sandık No: 324700142
Adres: Mümin Gencoğlu İlköğretim Okulu 2, Duaçınarı Mah., Kırkpınar Cad., Okul sk. 1, Bursa, Yıldırım
BURSA 21
Sandık No: 324700143
Adres: Naz Özdilek İlköğretim Okulu, Kazım Karabekir Mah., Kervan sk. 30, p.k. 16270, Bursa, Yıldırım
BURSA 22
Sandık No: 324700144
Adres: Naz Özdilek İlköğretim Okulu, Kazım Karabekir Mah., Kervan sk. 30, p.k. 16270, Bursa, Yıldırım
BURSA 23
Sandık No: 324700145
Adres: Naz Özdilek İlköğretim Okulu, Kazım Karabekir Mah., Kervan sk. 30, p.k. 16270, Bursa, Yıldırım
BURSA 24
Sandık No: 324700146
Adres: Naz Özdilek İlköğretim Okulu, Kazım Karabekir Mah., Kervan sk. 30, p.k. 16270, Bursa, Yıldırım
BURSA / iNEGÖL
Sandık No: 324700163
Adres: Perihan Coşkun İlköğretim Okulu, Güney Mah., Musa Amca Cad. No 14, Yenice, İnegöl

EDİRNE
Sandık No: 324700186
Adres: Edirne, Şükrü Paşa Mah., 170 sk. 1

ESKİŞEHİR
Sandık No: 324700152
Adres: Plevne, Odunpazarı, Çankaya Mah., Güney Çevre Yolu sk. 35

İSTANBUL 1
Sandık No: 324700164
Bulgaristan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu
Adres: Ahmet Adnan Saygun Cd. No 34, Ulus – 2.Levent, 34340, Istanbul
İSTANBUL 2
Sandık No: 324700165
Adres: Средно училище Борусан Ото Зехра, Нурхан Коджабайък Махала Гюмюшпала, ул. Йени Юва 1, Авджилар, Истанбул
İSTANBUL 3
Sandık No: 324700166
Адрес: Borusan Oto Zehra Nurhan Kocabıyık Ilköğretim Okulu, Gümüşpala Mah. Yeni Yuva sk. 1, Avcılar, İstanbul
İSTANBUL 4
Sandık No: 324700167
Адрес: Borusan Oto Zehra Nurhan Kocabıyık Ilköğretim Okulu, Gümüşpala Mah. Yeni Yuva sk. 1, Avcılar, İstanbul
İSTANBUL 5
Sandık No: 324700168
Adres: Gümüşpala Ilköğretim Okulu, Gümüşpala Mah., Özgür sk. 34, Avcılar, İstanbul
İSTANBUL 6
Sandık No: 324700169
Adres: Gümüşpala Ilköğretim Okulu, Gümüşpala Mah., Özgür sk. 34, Avcılar, İstanbul
İSTANBUL 7
Sandık No: 324700170
Adres: Gümüşpala Ilköğretim Okulu, Gümüşpala Mah., Özgür sk. 34, Avcılar, İstanbul
İSTANBUL 8
Sandık No: 324700171
Adres: Gümüşpala Ilköğretim Okulu, Gümüşpala Mah., Özgür sk. 34, Avcılar, İstanbul
İSTANBUL 9
Sandık No: 324700172
Adres:  Şehit Büyükelçi Ismail Erez Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi, Cevatpaşa Mah., Gökhan sk. 8, Bayrampaşa, İstanbul
İSTANBUL 10
Sandık No: 324700173
Adres: Şehit Büyükelçi Ismail Erez Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi, Cevatpaşa Mah., Gökhan sk. 8, Bayrampaşa, İstanbul
İSTANBUL 11
Sandık No: 324700174
Adres: Şehit Büyükelçi Ismail Erez Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi, Cevatpaşa Mah., Gökhan sk. 8, Bayrampaşa, İstanbul
İSTANBUL 12
Sandık No: 324700175
Adres: Şehit Büyükelçi Ismail Erez Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi, Cevatpaşa Mah., Gökhan sk. 8, Bayrampaşa, İstanbul
İSTANBUL 13
Sandık No: 324700176
Adres: Şehit Büyükelçi Ismail Erez Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi, Cevatpaşa Mah., Gökhan sk. 8, Bayrampaşa, İstanbul
İSTANBUL 14
Sandık No: 324700177
Adres: Öğretmen Salih Nafiz Tüzün İlköğretim Okulu, Orta Mah., Yalnız Selvi Cad. Çamağacı sk. 4, Kartal, İstanbul
İSTANBUL 15
Sandık No: 324700178
Adres: Öğretmen Salih Nafiz Tüzün İlköğretim Okulu, Orta Mah., Yalnız Selvi Cad. Çamağacı sk. 4, Kartal, İstanbul

İZMİR 1
Sandık No: 324700153
Adres: Bornova Seyit Şanlı Teknik ve Endüstri Lisesi, Atatürk Mah., Hürriyet Cad. 1, Bornova
İZMİR 2
Sandık No: 324700154
Adres: Bornova Seyit Şanlı Teknik ve Endüstri Lisesi, Atatürk Mah., Hürriyet Cad. 1, Bornova
İZMİR 3
Sandık No: 324700155
Adres: Batıçim İlköğretim Okulu, 1521 Keresteciler sk. 21, Doğanlar Mah., Bornova
İZMİR 4
Sandık No: 324700156
Adres: Çamlıkule İlköğretim Okulu, 254/16 sk., Çamlıkule Mah., Buca
İZMİR 5
Sandık No: 324700157
Adres: Çamlıkule İlköğretim Okulu, 254/16 sk., Çamlıkule Mah., Buca
İZMİR 6
Sandık No: 324700158
Adres: Remzi Doğan Ortaokulu, Hürriyet Mah., 1174 sk. 16, Sarnıç, Gaziemir
İZMİR 7
Sandık No: 324700159
Adres: Remzi Doğan Ortaokulu, Hürriyet Mah., 1174 sk. 16, Sarnıç, Gaziemir
İZMİR 8
Sandık No: 324700160
Adres: Görece Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, Atatürk sk. 2, Görece, Menderes
İZMİR 9
Sandık No: 324700161
Adres: Menderes Gazi İlköğretim Okulu, Gazi Paşa Mah., 752 sk. 4, Menderes

KIRKLARELİ
Sandık No: 324700180
Adres: Kırklareli, Bademlik Mah., Merkez İlçesi
KIRKLARELİ / BABAESKİ
Sandık No: 324700121
Adres: Babaeski, Dindoğru mahallesi, Büyükelçi Rahmi Apak sokağı 2
KIRKLARELİ /BÜYÜKKARIŞTIRAN
Sandık No: 324700147
Adres: Büyükkarıştıran, Yıldırım Mah., Atatürk Cad. 38
KIRKLARELİ /LÜLEBURGAZ
Sandık No: 324700182
Adres: Lüleburgaz, Yıldız Mah., General Ferhat Akat Cad. 12
KIRKLARELİ /SAKIZKÖY
Sandık No: 324700187
Adres: Sakızköy, Merkez Mah., Okul sk.

KOCAELİ  1
Sandık No: 324700193
Adres: Hanife Soykan İlköğretim Okulu, Cumhuriyet Mah., Gazi Osman Paşa Cad. Mutlu sk 1, Şekerpınar/Çayırova, Kocaeli
KOCAELİ 2
Sandık No: 324700194
Adres: Hanife Soykan İlköğretim Okulu, Cumhuriyet Mah., Gazi Osman Paşa Cad. Mutlu sk 1, Şekerpınar/Çayırova, Kocaeli
KOCAELİ 3
Sandık No: 324700150
Adres: Nene Hatun İlköğretim Okulu, Nene Hatun Mah., Sokollu Cad. Gayret sk. 14, Darıca, Kocaeli
KOCAELİ 4
Sandık No: 324700151
Adres: Hürriyet Lisesi, Yenikent Mah., Gazi Mustafa sk., Kemal Derince, Kocaeli
KOCAELİ 5
Sandık No: 324700162
Adres: Zübeyde Hanım Meslek Lisesi, Yahya Kaptan Mah.,  Necdet Fazıl sk. 11,İzmit, Kocaeli
KOCAELİ 6
Sandık No: 324700148
Adres: Dumlupınar Ortaokulu, Güzeller Mah., Gençlik sk. 17, Gebze, Kocaeli
KOCAELİ 7
Sandık No: 324700149
Adres: Dumlupınar Ortaokulu, Güzeller Mah., Gençlik sk. 17, Gebze, Kocaeli
KOCAELİ 8
Sandık No: 324700181
Adres: Anadolu İlköğretim Okulu, Kuzey Mah., Sakarya sk., Körfez, Kocaeli

MANİSA
Sandık No: 324700183
Adres: Polinas Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi, Güzelyurt Mah., Göçmen Konutları Karşısı, Merkez

MERSİN
Sandık No: 324700184
Adres: Mersin Balkan Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Sağlık Mah., 86048 sk. 10/А

SAKARYA / SERDİVAN  
Sandık No: 324700189
Adres: Hacı Emine Oba İlköğretim Okulu, Beşköprü Mah. 91, Serdivan, Sakarya
SAKARYA / FERİZLİ
Sandık No: 324700192
Adres: Ferizli Meslek Lisesi, İstiklal Mah., Göçmen Konutları 251, Ferizli, Sakarya

TEKİRDAĞ
Sandık No: 324700190
Adres: Tekirdağ, Orta Cami Mah., Orta Cami sk 2, Eskicami
TEKİRDAĞ / KAPAKLI
Sandık No: 324700179
Adres: Kapaklı, Cumhuriyet Mah., Mithat Paşa Cad. Sağlık Ocağı yanı
TEKİRDAĞ /MURATLI
Sandık No: 324700185
Adres: Muratlı, Muradiye Mah., Mithatpaşa cad.
TEKİRDAĞ / SARAY
Sandık No: 324700188
Adres: Saray, Pazarcık Mah., Saray Cad. 68
TEKİRDAĞ / ÇERKEZKÖY
Sandık No: 324700195
Adres: Çerkezköy, G.M.K. P. Mah., Narin Cad. Kartal sk. Emniyet Müdürlüğü Karşısı
ÇORLU 1
Sandık No: 324700196
Adres: Çorlu, Şeyh Sinan Mah., Güney Cad. 50
ÇORLU 2
Sandık No: 324700197
Adres: Çorlu, Şeyh Sinan Mah., Güney Cad. 50
ÇORLU 3
Sandık No: 324700198
Adres: Çorlu, Kazimiye Mah. Şehit Çağatay Şimşek sk. 1
ÇORLU 4
Sandık No: 324700199
Adres: Çorlu, Yeşiltepe Mah., Şehit İdris Özgür Cad. 42
ÇORLU 5
Sandık No: 324700200
Adres: Çorlu, Yeşiltepe Mah., Şehit İdris Özgür Cad. 42
ÇORLU 6
Sandık No: 324700201
Adres: Çorlu, Havuzlar Mah., Gülnihal sk.

ULAŞ
Sandık No: 324700191
Adres: Ulaş, Atatürk Bul. Balkan sk 3

YALOVA 1
Sandık No: 324700202
Adres: Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu, Gazi Osman Paşa Mah., 3. sk No 1, Yalova
YALOVA 2
Sandık No: 324700203
Adres: Gazi Osman Paşa İlköğretim Okulu, Gazi Osman Paşa Mah., 3. sk No 1, Yalova
Nisan 26, 2013 | 0 yorum |