Popüler Yayınlar

Bu Blogda Ara

Blogger tarafından desteklenmektedir.

KNSB: Hayat pahalılığı ve sosyal gerginlik artıyor

31 Temmuz 2013 Çarşamba |

Bulgaristan’da son 4 yılda hayat yaklaşık %20 pahalılaştı. Buna karşın gelirler zamlanmadı. Emek ve maaş karşısında ailelerin çoğu sadece yaşamsal ve en önemli ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bulgaristan’da Haziran sonu itibarıyla yaşam pahalılığı anketi bu neticelere vardı. Gelirler artmazsa, sendikalar sosyal gerginlik ve isyanın iyice tırmanacağını tahmin ediyor.
Dört fertli bir aile için üç ayda 2254 leva (1130 evro) gerekliymiş. Eğitim, sağlık, yemek için gerekli para, Bulgar standartlarına göre ortalama bir yaşam için bu geliri elde etmek oldukça zor. “KNSB Sosyal ve Sendikal Araştırmalar Enstütüsü uzmanları “Lüks yaşam için değil, sıradan bir hayat için gerekli paradır bu. Elektrik, doğalgaz ve tarım ürünlerinde %4.5- % 6 arasında hafif bir düşüş var. Bu yaz mevsimi için normal bir ucuzlama.
Fakat Bulgaristan bazı konularda uluslararası piyasaların tam tersine eğilim izliyor. Örneğin dünya piyasalarında buğday fiyatı %28 düştü, bizde ekmek fiyatı sadece %0.2 ucuzladı.
Yoksulluk sınırı, tüketici alım gücüne göre belirlendi, 77 temel ürün fiyatı bazında hesaplandı ve aylık fakirlik sınırı 214 leva (107 avro) olarak verildi. Bu arada ayakkabı ve giyim fiyatları son 3 ayda %4, %5 arttı.
Öte yandan gelirler ve maaşlar çizelgesi neyi gösteriyor? 
Ülkede nüfusun %51’i, yani 3 milyon 700 bin insan kişi başı 310 leva (155) avro işe yaşam sürüyor. Onlardan 214 leva olan yoksulluk sınırı altında yaşayanlar %22.5. Maaşların çok düşük olması yoksulluk olaylarını çığ gibi arttırıyor.
KNSB Başkanı Plamen Dimitrov:
“Bu endişe verici bir durum. Gerçekler çok endişelendiriyor bizi. Gerginlik ciddiyetini korursa, Bulgar vatandaşı da etrafta herşeyin kötüye gittiği hissinde yoğunlaşacaktır.
Acilen önlemler alınmalıdır. İş maaşı, yani vatandaşın cebine giren net para 610 leva, asgari gelir çizlgesinden sadece 50 lv fazla. Bu durumda alım gücü çok sınırlı.
Eurostat verilerine göre, 560 bin Bulgaristan vatandaşı, çalışanların %25’i az gelirli, düşük maaşlı ve yoksulluk sınırında aylık ücret alan “ çalışan yoksullardır”.
Asgari maaş 310 leva (155) avro alanların sayısı da artıyor. Bir sene öncesine kadar en düşük maaşla çalışanların sayısı 120 bin iken, bugün 200 bine yakın kişi 310 leva aylık ile emek sarfediyor.
Tüketim düştükçe, önümüzdeki aylarda ekonomi düşüş yaşar ve negatif neticelere geçer. İyice dibe ermemek için gelirler yukarı doğu çıkmalıdır, diyor sendikalar.
BNR
Temmuz 31, 2013 | 0 yorum |

HÖH hâlâ bilinçaltında komünist ruhu taşıyor

HÖH Genel Başkanı Lütvi Mestan, Sofya’da görev yapan Müslüman ülkelerin Büyükelçilerine iftar vermiş. Olması gereken gibi haberi partinin basın merkezinden değil de, oteldeki kaynaklarımızdan öğreniyoruz.
 İftarla ilgili partinin resmi sitesinde iki kelime yok, aynı şekilde basın merkezinde de.. 
HÖH’ün resmi internet sitesinin Türkçe bölümü zaten seçimden seçime yenileniyor.
Sitelerinde bırakın sözkonusu iftarı, Ramazan’la ilgili tek söz yok...
Sofya’da görev yapan Türk medya kuruluşlarının temsilcilerine iftarla ilgili küçücük bilgi dahi verilmedi. Aslında şaşırmıyoruz, HÖH bunu hep yapıyor ve değişmediğini, değişemeyeceğini gösteriyor. HÖH hala oyunu aldığı Türkler gibi Türkçe düşünmüyor.
Ajans Bg


İLGİLİ HABER:
Türklerin partisi resmi sitesine 6 ayda sadece 2 Türkçe yazı koydu
Temmuz 31, 2013 | 0 yorum |

HÖH Başkanı müslüman ülke büyükelçilerine iftar verdi

Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Lütvi Mestan Sofya’da görev yapan müslüman ülkelerin büyükelöilerine iftar verdi. Prenses Otel’deki iftara Başmüftü Mustafa Hacı, bakanlar ve milletvekilleri de katıldı. 
Ajans Bg


Temmuz 31, 2013 | 0 yorum |

Hüseyin Karamolla: 'İslami Eğitim Kampanyasına imkanlarınız çerçevesinde gayretlerinizi bekleriz'

Hüseyin KARAMOLLA
Eğitim Dairesi Başkanı


Bulgaristan Cumhurriyetin Başmüftülüğünün öncelikli hizmetlerinden biri islami eğitimdir. Ülkemizin demokrasiye geçişinden itibaren islam dinini benimsemiş herkezi – inanç, ibadet ve ahlak konularında aydınlatmak ve hizmetler sunmaktalar. Yaklaşık 50 yıllık bir yasaklıktan sonra, eğitim ve hizmet alanında birlikteliğimiz sonucu elde edilen başarılarımız hepimizi gururlandırmaktadır. Ancak eğitim son durağı olmayan bir mecburiyettir. Günümüz dünya çocuklarının ve gençlerinin en büyük eksiklikleri – ahlak bozukluğu, aile içi ve çevresinde olanlara saygısızlık, kötü alışkanlıklarla başbaşa kalmalarıdır. Bu durumdan kurtulmaları için resmi okullarda verilen eğitim gerekeni becerememektedir. Çocuklarda şiddet ve cehaletlik ciddi bir sorun haline gelmiştir. Bizler ortaklaşa yaptığımız hizmetlerle çocuklarımızın ve gençlerimizin kendi dillerini, tarihlerini, kültürlerini, kimliklerini, örf ve adetlerini öğrenip onlarla yaşamalarını sağlamaktır. Bunu başardığımızda gençlerimizin çalışkan, doğru ve adaletli olmasını, ailesine, arkadaşlarına, komşusuna, milletine ve vatanına saygılı davranmalarını, hoşgörüyü benimsemiş bireyler olarak yetişmelerine büyük katkımız olacaktır. 

Başmüftülük tarafından 2007 yılından beri düzenlediğimiz „islami – eğitim“ yardım kampanyamız, artık bir geleneğimiz olmuştur. Ülkemizin ekonomi krizde olmasına rağmen, her geçen yıl toplanan yardımlarda artış gözlenmektedir. Bu durum yönetmenliğimizi fazlasıyla ümitlendirmiştir, bu da müslüman topluluğumuzun dinine bağlı ve duyarlı olmasının göstergesidir. Başmüftülük eğitim şubesi her yıl toplanan yardımı yüzde yüz islami eğitim hizmetinde kullanmaktadır. En başta yıllık ve yaz Kuran kursları, 

• İlahiyat liseleri ve Yüksek İslam Enstütüsü başarılı öğrencilerine burs ödemeleri, 
• Devlet okullarında Din dersi öğretmenlerine ders ücreti
• Ustina, Delçevo, Velingrad ve diğer eğitim merkezlerinin ihtiyaçlarına 
• Öğrenci – öğretmen seminerlerine. 
• Broşur ve dini kitaplar yayınlarında v.s.

Her yıl müslümanlar dergisinde toplanan yardım ve paylaşımı bilginize sunulmaktadır. Başmüftülük olarak bu katkılarınızdan dolayı sizlere şukranlarımızı sunar, Yüce Allah’tan sizleri mükafatlandırılmanızı dua ederiz. Tüm ülke müslümanlarının başmüftülüğümüzce düzenlenen 1-7.08.2013 tarihlerinde düzenlediğimiz İslami Eğitim Kampanyasına imkanlarınız çerçevesinde gayretlerinizi bekleriz. Tüm müslümanlara hayırlı ramazanlar, gelecek ramazan bayramınız mübbarek olsun temennilerimizle. 


Temmuz 31, 2013 | 0 yorum |

Parlamentonun en zengini HÖH milletvekili

Milletvekillerinin en zengini Hak ve Özgürlükler Hareketi partisinden (HÖH) Veselin Penev’in olduğu bildirildi. 
 Penev’in Bulgaristan’ın çeşitli yerlerinde bulunan 30’dan fazla gayri menkul’ün dışında bankada da 3 milyon 219 bin levası bulunuyor.
Ajans Bg
Temmuz 31, 2013 | 0 yorum |

Yunanistan’da DHKP/C’ye karşı düzenlenen operasyonda Bulgaristan vatandaşı yakalandı

Yunanistan’da DHKP/C’ye karşı düzenlenen operasyonda Bulgaristan vatandaşı yakalandı. Bulgaristanlının Sakız Adasında bir evde yakalandığı açıklandı.


İçişleri Bakanı Muammer Güler, "Adalet Bakanlığına atılan bombanın faili olduğu açıkça tespit edilen Hasan Biber isimli DHKP/C terör örgütü mensubu şahıs yakalandı" dedi.
SAKIZ ADASINDA SİLAH YÜKLÜ BOT ELE GEÇİRİLDİ
Yunanistan'ın Sakız Adası açıklarında, Türkiye'ye gitmek için yola çıkan, silah ve patlayıcı madde yüklü şişme bot ele geçirildi. 
Yunan sahil güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonda yakalanan patlayıcıların terör örgütü DHKP-C tarafından Türkiye'deki eylemlerde kullanılacağı bildirildi. 
Olaya ilişkin yapılan operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı. Yunan sahil güvenlik güçleri Sakız Adası'ndan Türk kıyılarına ağır silahlar taşıyan bir şişme botun yakalandığını açıkladı. 
SİLAHLARIN DHKP-C TARAFINDAN EYLEM YAPMAK İÇİN TÜRKİYE'YE GETİRİLDİĞİ BELİRTİLDİ
Botun içinde 2 adet tanksavar, 4 adet el bombası, 2 tabanca, çok sayıda mermi ve patlatılmaya hazır el yapımı bombaların ele geçirildiği bildirildi. 
7 metrelik botun içindeki 2'si Türk 2'si Yunan vatandaşı 4 kişi tutuklandı.
Botun içinde ne olduğunu bilmediğini söyleyen 22 yaşındaki Yunan kaptan botu karşı kıyıya götürmek için 500 Avro aldığını söyledi. 
Yunan medyası, silahların terör örgütü DHKP-C’nin Türkiye’deki eylemlerinde kullanılmak üzere İzmir’e götürüldüğünü yazdı.Yunan güvenlik güçleri olayın ardından diğer illerde de terör örgütü DHKP-C üyelerine karşı operasyon düzenledi. 
Atina, Selanik ve Korent kentlerinde yapılan operasyonlarda 8 kişinin gözaltına alındığı açıklandı.Sakız Adası'ndaki bir eve yapılan baskında da 2 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 6’sının Türkiye, diğerlerinin ise Almanya, Fransa ve Bulgaristan vatandaşı oldukları belirlendi.

Yunan makamlarının yakalanan Türk vatandaşlarıyla ilgili Türkiye'nin Atina Büyükelçiliği'ne bilgilendirmede bulunduğu öğrenildi.Yunan yetkililer, seri numaraları silinen silahların ordudan çalınmadığını ancak tüm askeri birliklere cephaneliklerde sayım emri verildiğini bildirdi.
Temmuz 31, 2013 | 0 yorum |

Basın özgürlüğünde Bulgaristan 87'inci yerde

30 Temmuz 2013 Salı |

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün (RSF) 2013 yılı basın özgürlüğü raporunda 179 ülke arasında Bulgaristan’ı 87inci yere koydu.
Merkezi Paris’te bulunan Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün 2013 raporunda Balkan ülkelerinde tarihten gelen baskıcı anlayışın devam ettiği belirtiliyor. Sıralamada Sırbistan ve Hırvatistan 63 ve 64’üncü sırada bulunuyor. Bulgaristan ise 87inci.
Listenin son sıralarında ise Türki cumhuriyetlerin yoğunluğu dikkat çekiyor. Kurum raporunda Özbekistan ve Türkmenistan’ın, “Gazeteciler için cehennem,” olmaya devam ettiğini belirtiyor. Voa’ya göre Sıralamada Özbekistan 164üncü Türkmenistan ise sondan 3üncülük anlamına gelen 177inci sırada yer alıyor. Rapor Özbekistan’da İslam Kerimov’un “uğursuz rejiminin” İnternet’i kontrol altına aldığına ve onlarca gazeteciyi insanlık dışı koşullarda hapiste tuttuğuna dikkati çekiyor.
Ajans Bg

Temmuz 30, 2013 | 0 yorum |

Bursa'da komşusuna sinirlenen Bulgaristan Konsolosu bakın ne yaptı

Bursa’da iki gündür hayli ilginç bir protesto yaşanıyor. Protestoyu yapan, Bulgaristan'ın Bursa Konsolosu Dimitar Hacıev. Konsolos Hacıev, konut olarak, Nilüfer FSM'de kiralanan bir dairede ikamet ediyor. Oturduğu dairenin üst kat komşusu, kendisine göre kasıtlı olarak-sabaha kadar gürültü yapıyor. Hacıev, gürültü nedeniyle uyuyamıyor ve görev
yapamaz hale geliyor. Durumu, Nilüfer polisine bildirmiş Hacıev. Hiçbir sonuç alamayınca, diplomat pozisyonu gereği valiliğe başvuru yapmış. Ancak sonuç alamayınca hizmet vermeme kararı almış. Dün; 1 saat konsoloslukta hizmet verilmezken, eylem bugün 2, yarın ise 3 saat sürecek.

Bursa Hakimiyet Gazetesi yazarı Okan Tuna Bursa'da yaşanan ilginç protestoyu kaleme aldı.
'Bursa’da; İki gündür hayli ilginç bir protesto yaşanıyor. Protestoyu yapan, Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Dimitar Hacıev. Hacıev’in protesto ettiği kişi ise Vali Şahabettin Harput!
Başlangıçta; Kulaklara hayli garip gelen ve daha önce bir başka örneği görülmeyen protesto, pazartesi günü itibariyle, Hürriyet semtinde bulunan Konsolosluk binasında başladı.
Günde; 150 dolayında Türk vatandaşının vize amaçlı olarak başvuru yaptığı Bulgaristan Konsolosluğu, dün itibariyle 09.00 ile 10.00 saatleri arasında hizmet vermedi.
Haliyle işler bir nevi “arap saçına” döndü. Konsolos Hacıev’in planlamasına göre, iş yapmama, yani konsolosluk binasını kapatma protestosu bugün 2 saat, yarın 3 saat ile sürecek.
Perşembe günü de 1 günlüğüne binayı kapatmayı planlıyor'

İLGİLİ HABER:
Prof. Emin Balkan: 'Bulgaristan Türklerine yapılan eziyetlerden bir yenisi'
Temmuz 30, 2013 | 0 yorum |

Sofya Bölge Müftüsü:'İftar sofrası gelen herkesi mutlu eder'

Başkent Sofya'da bulunan Banya Başı Camisinin avlusunda 350 kişilik iftar verildi. 

Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü himayesinde her akşam iftar geleneği sürerken, "Bulgaristan Sensin" adlı sivil toplu örgütü 21'inci günde bir iftar verdi. 

Sofya Bölge Müftüsü Mustafa Asan İzbiştali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aralıksız olarak 21 gündür iftar geleneğini sürdüren destekçilere teşekkür etti. 

"Çok mutluyuz, cemaatimiz de çok mutlu" diyen İzbiştali, "İftar sofrası, gelen herkesi mutlu eder. Hatta dinler arasındaki karşılıklı anlayış ve diyalogun güzel bir ortamını sağlar" dedi. 

İzbiştali, ramazanın ilk günlerinde iftara katılanların sayısının 400'ü aştığını belirtti. 

Nüfusu 1,5 milyonu aşkın Başkent Sofya'da yerli yabancı 70 bin Müslüman yaşıyor. Bu Müslümanların tamamı da ibadetlerini ancak 400 kişi alabilen ve şehirde tek olan Banya Başı Camisinde yerine getirebiliyorlar. 
Temmuz 30, 2013 | 0 yorum |

Makas Yolu sonunda açılıyor

29 Temmuz 2013 Pazartesi |

BULGARİSTAN'DA TÜRKLERE KARŞI UYGULANAN ASİMİLASYON BASKILARI YILLARINDA BU YOLDAN KAÇMAK İÇİN ÖLÜMÜ GÖZE ALAN TÜRKLER ARTIK AYNI YERDEN PASAPORTSUZ GEÇECEK.


Yunanistan’ın Batı Trakya bölgesini Bulgaristan’ın Kırcaali bölgesi ile bağlayacak Makas Yolu üzerindeki sınır kapısı nihayet açılıyor.

İki ülke sınırında bulunan tarihi Makas geçidindeki sınır kapısı önümüzdeki ayın 6’sında açılması bekleniyor. Üzun süredir beklenen yolun Bulgaristan tarafındaki kısmı yıllar önce tamamlanmasına rağmen Yunanistan kendi tarafındaki güzergahı bir türlü bitirmdi. Ancak Avrupa Birliği'nden yapımı için alınan 200 milyon Avro Brüksel'in baskısına neden oldu ve Yunanistan yolu tamamlamamasına rağmen açmak zorunda kalıyor. 

ANA YOLUN SON KISMI BİTİRİLMEDİĞİ İÇİN KÖY YOLU KULLANILACAK Yunanistan, Makas Yolu'nu Bulgaristan sınırından Egnatia Otobanı'na bağlayan güzergahın son birkaç kilometresini tamamlamadığı için köy yollarını tekrar asfaltlayarak tarihi Makas geçidindeki sınır kapısını açmak zorunda kalıyor. Halihazırda Bulgaristan sınırına birkaç kilometre uzaklıktaki Buduklu (Tixero) Köyü cıvarındaki yol tekrar asfaltlanarak Makas sınır kapısından gelecek trafiğin akışı sağlanmaya hazırlanılıyor. 

BULGARİSTAN TARAFINDAKİ YOL HAZIR 
Bulgaristan kendi topraklarındaki sınır kapısına kadar olan yolu tamamladı ve 4 yıldır Yunanistan'ın da kendi tarafındaki sınıra kadar olan güzergahı tamamlamasını bekliyor. Makas Sınır Kapısının açılmasıyla Yunanistan'da ve Bulgaristan'da yaşayan Türklerin yerleşim yerlerinin arasındaki karayolu mesafesi yaklaşık yarım saate düşecek. Kapı iki ülkede yaşayan Türk nüfusu bir anlamda birbirine kavuşturacak. 1944 yılından sonra, Bulgaristan'a kömünist sistemin hakim olmasıyla kapatılan Makas geçidi yaklaşık 80 yıl boyunca kapalı kaldı. 

ONLARCA DOĞU ALMANYALI BU SINIRDA ÖLDÜRÜLDÜ 
Soğuk Savaş döneminde Batı ile Doğu Bloku'nun kesişme noktasında bulunan Bulgaristan-Yunanistan sınırının bu kısmında çok sayıda insan öldürüldü. Komünist rejiminden kurtulup Batı'ya kaçmak isteyen onlarca Bulgaristan Türkü ve Doğu Almanyalı sınırdan kaçak geçme girişimleri sırasında kurşuna dizildi. 
Ajans Bg





Temmuz 29, 2013 | 0 yorum |

Bulgarlar korkuttu, rotalar değişti

Sıla yolunun en sorunlu ülkesi Bulgaristan’ın 10 yıldan eski ve geçerlilik süresi üç aydan az olan Türk pasaportlu yolculara zorluk çıkarması üzerine Türkler direksiyonu Yunanistan’a kırdı. 

 BULGARİSTAN’ın AB Schengen tüzüğünde yapılan değişiklik uyarınca, 10 yıl ve daha eski ya da süresi üç aydan kısa olan Türk pasaportlu yolculara transit geçiş izninde zorluk çıkarması, Türk yolcuları Yunanistan güzergahına yönlendirdi. Bulgaristan Türkiye’nin girişimleri üzerine Türkiye’ye gidişte istisna uygulayarak, transit geçişe izin veriyor. Ancak Bulgar yetkililer bu yolculara, “Türkiye’de yeni pasaport al öyle gel, yoksa dönüşte Bulgaristan’dan geçemezsin” diyor. Almanya’nın en büyük eyaletleri Baden Württemberg ve Bavyera’nın da okul tatiline bu hafta girmesiyle birlikte sıla yolunda yoğun bir yolcu akını yaşanması bekleniyor. Hürriyet’in karayoluyla giden yolcular için Sırbistan’da kurduğu Hizmet İstasyonu’na uğrayan 10 yıldan eski Türk pasaportlu yolcular, “Bulgaristan’a hiç güvenmiyoruz. Yunanistan üzerinden gideceğiz” dediler. 
 HER ZAMAN AYNI FİLM 
Hizmet istasyonunda duraklayan Almanya’nın Krefeld kentinden Ali Karaca ile amca oğlu Harun Karaca, pasaportlarının 14 yıllık olduğunu, Bulgaristan’daki uygulamayı yola çıkmadan iki gün önce Hürriyet’ten öğrendiklerini belirterek şöyle dediler: “Her zaman aynı film. Tatil sezonunun ortasında böyle bir karar insanı şoke ediyor. Nasıl olur da AB, hiç düşünmeden böyle bir kararı tatil sezonu ortasına denk getiriyor. AB bu konuda Türk yetkilileri önceden bilgilendirmedi mi? Bilgilendirdiyse, niçin önceden kamuoyuna açıklanmadı. Bulgaristan istisna olarak Türkiye’ye transit geçişe izin veriyormuş. Ama biz buna bile güvenmiyoruz. O nedenle yolu biraz uzatsa da Yunanistan üzerinden gideceğiz.”

Hürriyet
Temmuz 29, 2013 | 0 yorum |

Güner Tahir: 'Avrupalı azınlık statüsü' anlamsız

Ulusal Hak ve Özgürlükler Hareketi Başkanı Güner Tahir, Zaman gazetesine verdiği demeçte 'Avrupai azınlık statüsüne' gerek yok dedi. 

Güner Tahir, HÖH Fahri Başkanı Ahmed Doğan’ın HÖH’ün 8. Ulusal Olağan Kongresinde öne sürdüğü Güneydoğu Avrupa’da bulunan riskli azınlıklara “Avrupai azınlık statüsü” verilmesi fikrini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna cevap verirken söyle dedi: 
'1990’lı yılların başında, Türk azınlığı “milli azınlık” mı, “etnik azınlık” mı, “dini azınlık” mı, “kültürel azınlık” mı gibi tartışmalar vardı. Bu konuyu hiç tartışmaya gerek yok. Madem ki bir azınlık var, onu nasıl tanımlayacağımız hiç önemli değil. Avrupai azınlık statüsüne gerek olduğunu düşünmüyorum. Bunun yerine azınlıklarla ilgili imzalanan bütün sözleşmelere riayet edilmelidir. İlk başta milli azınlıkları mudafa çerçeve anlaşması uygulanmalıdır, eğer bu yapılırsa Avrupai azınlık statüsünü konuşmaya ihtiyaç kalmayacaktır. Belli bir zaman önce Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev, Bulgaristan’da etnik modelin nazik duruma geldiğini ifade etti.'
Ajans Bg
Temmuz 29, 2013 | 0 yorum |

Başbakan Oreşarski, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile görüştü

28 Temmuz 2013 Pazar |

Bulgaristan Başbakanı Plamen Oreşarski, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski ile Кöstendil şehrinde yaptığı görüşmede, Makedonya'nın Avrupa Birliği (AB) üyleğine destek verdi.

Bulgarisan'ın güneydoğsundaki Kyüstendil şehrinde yapılan 40 dakikalık görüşmenin ardından konuşan Oreşarski, Bulgaristan'ın desteğini ima ederek, "Ortak bayramlarımızı birlikte kutlayalım, iyi komşuluk anlaşması imzalayalım" dedi. Oreşarski, böylesi bir yaklaşımın iki ülke arasındaki sorunlara çözüm getirebileceğini söyledi.
Bulgaristan'ın, Makedonya dahil olmak üzere, Batı Balkanlar'daki tüm ülkelerin NATO ve AB üyeliğini desteklediğini ifade eden Oreşarski, Makedonya'nın üyeliğiyle ilgili desteğin ikili dostluk ve iyi komşuluk anlaşmasının imzalanmasına bağlı olduğuna işaret etti.

"Makedon meslektaşıma dürüst sohbeti için teşekkür ederim" diyen Oreşarski, "Siyasi ve dış politika alanında belirgin olan görüş farklılıklarımızın ikili ilişkilerimize engel olmaması gerektiğine inanıyoruz. Bunun ortak sınırımızın iki yanında yaşayan insanlarımız açısından önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

İkili görüşmeden duyduğu memnuniyetini dile getiren Gruevski de bugünkü görüşmelerin, Makedonya'nın Bulgaristan ile arasındaki iyi komşuluk ilişkilerinin göstergesi olduğunu söyledi. Yapılan görüşmelerin ikili ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Gruevski, bu tür toplantılarından yeni fikirlerin çıkabileceğine inandıklarını söyledi.

İki başbakanın toplantısına, Bulgar tarafından Adalet Bakanı Zinaida Zlatanova, Ulaştırma Bakanı Danail Papazov ve Tarım Bakanı Dimitar Grekov, Makedonya tarafından ise Adalet Bakanı Vladimir Peşevski, Ulaştırma Bakanı Mile Yanakieski ve Tarım Bakanı Lyüpço Dimovski de katıldı.

İvo RADOYKOV / AA

Temmuz 28, 2013 | 0 yorum |

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ geliyor


Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ramazan Bayramı’nın birinci günü Kırcaali’de vatandaşlarla buluşacak. Başbakan Yardımcısı Bozdağ’ın bayramdan önce Bulgaristan’a geleceği bildirilirken, Kırcaali’ye gelmeden önce de Şumnu ve Filibe’de Türklerle bayramlaşması bekleniyor.
Bozdağ’ın Bulgaristan ziyaretinin resmi olmadığı kaydedildi.

BEKİR BOZDAĞ KİMDİR?
Bekir Bozdağ, 1 Nisan 1965'te Yozgat Akdağmadeni'nde doğdu. Babasının adı Mehmet Duran, annesinin adı Nuriye'dir. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Anabilim Dalında tamamladı. Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Serbest avukat olarak çalıştı. 22 ve 23. Dönemde Yozgat Milletvekili seçildi. 61. Hükümette Başbakan Yardımcılığı görevini üstlendi. Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Bozdağ, evli ve 3 çocuk babasıdır.
 Ajans Bg
Temmuz 28, 2013 | 0 yorum |

ABD'deki yarışmada Bulgaristanlı Türk mimarlara ödül

27 Temmuz 2013 Cumartesi |

Orlando'nun 2040 yılı vizyonu için açılan yarışmada iki Türk mimarın tersine gökdelen projesi, 'Halkın Seçimi' ödülüne layık görüldü.

Sunay ve Günay Erdem kardeşler tarafından hazırlanan 'Göllere Kaçış' isimli çalışma, gökdelenlerin gelecekte suyun altına doğru 'yükselmesini' öngörüyor. Erdem kardeşler bu tasarımı aynı zamanda 'Göktenkaçanlar' olarak isimlendiriyor.
Erdem kardeşler, rakiplerince tasarlanan klasik gökdelenlere karşı, tersine gökdelen fikrine odaklandıklarını söyledi. Orlando şehrinin gölleri ve doğasıyla bakir bir bölge olduğunu ifade eden Sunay Erdem, gökdelenlerde artık gökyüzünün aksine yeryüzü merkezine yönelik bir yapılaşmanın önemine değindi. Projelerini, Mısırlılar zamanında başlayan ve sürekli yükselen yapı piramidini tersine çevirerek hazırladıklarını belirten Erdem, çalışmayı, "Gökdelenleri, Orlando göllerinde yüzdürmeye karar verdik. Birer nilüfer çiçeği veya deniz anası gibi ve en az onlar kadar masum ve doğaya zararsız" sözleriyle anlattı.
Mimar Günay Erdem ise gökdelenlerin hakim olduğu şehirleri, yeşil alana çevirmeye gayret gösterdiklerini belirtti. Orlando’da gökdelen yapılaşması henüz hakim olmamışken şimdiden bunun önlemini almaya başladıklarını belirten Erdem, “2030 yılının New York'u için tasarladığımız İkiz Yeşil Kuleler buna bir örnek. Amerika'da katıldığımız yarışmalarda bir şey farkettik; burada geleceğe yönelik bir sorgu, endişe var. Amerikalılar özellikle 2030, 2040 yıllarını sorguluyor, merak ediyor, araştırıyor, çözüm üretmeye çalışıyor. Bunu bizim de kendi şehirlerimiz için yapmamız lazım." şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABER:

Şumnulu mimar kardeşler Amarika'da ödül almaya devam ediyor

27 Nisan 2013 Cumartesi


Şumnulu Türk mimarlar Sunay ve Günay Erdem'in Chicago için tasarladığı kamusal alan projesi ikinci olarak mansiyon ödülü aldı. Sunay Erdem ve Günay Erdem kardeşlerin Amerika projeleri hız...
Temmuz 27, 2013 | 0 yorum |

Amerikan Büyükelçisinden iftar

ABD Sofya Büyükelçisi Marcie B. Ries Büyükelçilik rezidansında iftar yemeği verdi. İftara Başmüftü Mustafa Haci, müftülük çalışanları, öğretim görevlileri ve çok sayıda misafir katıldı.
Büyükelçi Ries,  Amerika’da dini özgürlüklerin en temel prensiplerden biri ve ülkedeki Müslümanların da Amerikan toplumunun bir parçası olduğunu kaydetti. Ajans Bg

Temmuz 27, 2013 | 0 yorum |

Bulgaristan 43 gündür ayakta

Bulgaristan’da Başbakan Plamen Oreşarksi hükümetine karşı protestolar sürüyor. Gösterilerin 43.üncü gününde başkent Sofya’daki Başbakanlık binası önünde toplanan protestocular hükümetin istifasını talep etti. Olaysız geçen gösterilerde Sofya’nın ana kavşakları geçici olarak trafiğe kapatıldı.
Avrupa Birliği’nin en yoksul üyesi Bulgaristan’da halk ülkedeki gidişattan oldukça endişeli: “Parlamento tatile girmemeli, yeni seçim yasasını onaylamaları ve erken seçimler için tarih belirlemeleri gerekiyor. İki ay çalıştıktan sonra hiç kimse tatile çıkmaz.”
Başbakan Oreşarksi ise sokak baskısına rağmen istifa etmeyeceğini söyledi. Oreşarksi protestoların reformlara engel olduğunu ifade etti.
Aylardır siyasi çalkantı içindeki Bulgaristan’da iktidarda bulunan hükümet geçen Mayıs ayındaki erken seçimle işbaşına gelmişti.
euronews.com

Temmuz 27, 2013 | 0 yorum |

Başkonsolos Cebeci'den Filibe Valisi Kaymakanov'a nezaket ziyareti

26 Temmuz 2013 Cuma |

Türkiye'nin Filibe Başkonsolous Şener Cebeci, göreve yeni atanan Filibe Valisi Ventsislav Kaymakanov'a bir nezaket ziyaretinde bulundu.
Görüşmede, başta ekonomi ve ticaret olmak üzere çeşitli işbirliği hususları ele alındı.
Temmuz 26, 2013 | 0 yorum |

Zincirli eylem

Bulgaristan'da hükümet karşıtı protestocular parlamento önünde kollarını zincirlerle bağladı.
Bulgaristan'da, erken seçim talebiyle internet paylaşım ağları üzerinden organize edilen hükümet karşıtı protestolar, 42 gündür sürüyor.
Başkent Sofya'da hükümet binası önünde toplanan binlerce gösterici davul ve düdüklerle tempo tutarak, "İstifa" ve "Mafya" sloganları attı. Gösteride polis geniş güvenlik önlemi aldı.
Parlamento önünde hükümet ve tüm siyasi partilere karşı sloganlar atan göstericiler, polisin yerleştirdiği bariyerler önünde kollarını zincirle bağlayarak, "Özgürlük istiyoruz" sloganı attı.
Olaysız geçen gösterilerde Sofya’nın ana kavşakları geçici olarak trafiğe kapatıldı.
AA
Temmuz 26, 2013 | 0 yorum |

BSP'nin internet sitesi hacklendi

Bulgaristan’da iktidardaki Sosyalist Partisinin (BSP) resmi internet sitesi hacklendi.
Bsp.bg adresinde bulunan parti sistesinin bugün oğlen saatlerinde bilgisayar korsanları tarafından şifrelerinin kırıldığı bildirildi.

Yaklaşık bir buçuk aydır BSP hükümetinin istifa etmesini isteyen binlerce gösterici her akşam başkent Sofya’da parlamento binasının önünde toplanıyor.

Ajans Bg
Temmuz 26, 2013 | 0 yorum |

Din Onbaşı Çevre ve Sular Bakan Yardımcısı oldu

25 Temmuz 2013 Perşembe |

Başbakan Plamen Oreşarski’nin imzasıyla Din Onbaşı, Çevre ve Sular Bakan Yardımcılığına atandı. Daha önce HÖH patisinin Şumnu Gençlik Kolları Başkanı olan Onbaşı, sırasıyla Unikredit Bulbank ve Neksikom şirketlerinde yönetici kadrosunda çalıştı. 
Hukuk fakültesi mezunu olan Onbaşı, Türkçe, İngilizce ve Rusça biliyor.
Ajans Bg
Temmuz 25, 2013 | 0 yorum |

Blagoevgrad valisi neden Müslümanlardan olmasın?

Blagoevgrad’ta Müslüman Vali istemiyoruz diyerek valilik önünde protesto düzenleyenler neden Müslüman vali istemiyorlar? Protesto gösterilerine katılan vatandaş anlatıyor... 




İLGİLİ HABER:

Bulgar medyası Türk düşmanlığı yapıyor

23 Temmuz 2013 Salı


Bulgaristan’da bazı medya kuruluşları yalan haber yaparak ülkedeki Türkleri hedef gösteriyor.  Gabrovo Vali Yardımcısı Kenan Aşikov’un Türkiye ziyareti sırasında Türk bayrağı önünde çektirdiği...
Temmuz 25, 2013 | 0 yorum |

Eski pasaportlu Türk vatandaşları Bulgaristan'a giremiyor

Bulgaristan makamları, AB mevzuat ve direktifleri doğrultusunda, pasaportları 10 yıldan eski olan veya geçerlilik süresi üç aydan az kalan üçüncü ülke vatandaşlarının Bulgaristan'a girişlerine 19 Temmuz 2013 tarihinden itibaren -transit geçişler dahil- izin vermemeye başladı. 

Türkiye'nin Bulgaristan Büyükelçiliği'nden yapılan duyuruda, 10 yıldan eski pasaporta sahip vatandaşların, Bulgaristan'a giriş ve çıkışlarında güçlükle karşılaşmamaları ve mağdur olmamaları için, Bulgaristan'a gelmeden önce pasaportlarını yenilemeleri gerektiği belirtildi. Büyükelçilik duyurusunda, Bulgaristan makamlarının, pasaportları on yıldan eski olan veya pasaport geçerlilik süresi üç aydan az kalan yabancıların Bulgaristan'a girişlerine izin vermeme uygulamasına sadece Schengen vizesi veya AB ülkelerinde oturum kartı sahibi olmaları istisnası getirildiğini kaydederek, "Buna göre, geçerli Schengen vizesi veya AB ülkelerinde oturum kartı sahibi olmaları şartıyla, yukarıda belirtilen durumdaki pasaport sahiplerinin Bulgaristan'dan geçiş yapmalarına geçici olarak izin verilmektedir. Bu istisnadan yararlanarak Bulgaristan üzerinden ülkemize giriş yapan vatandaşlarımızdan, Türkiye'den yeni pasaport temin etmeleri ve Türkiye'den dönüş yolunda Bulgaristan'a girerken yeni pasaportlarını kullanmaları şartı aranmaktadır. Bulgaristan'a giriş ve çıkışlarda güçlükle karşılaşmamaları için, on yıldan eski olan veya geçerlilik süresi üç aydan daha az kalan pasaporta sahip vatandaşlarımızın, mümkünse Bulgaristan'a gelmeden önce veya ülkemizde bulundukları sırada pasaportlarını yenilemeleri önemle rica olunur" denildi.
CHA
Temmuz 25, 2013 | 0 yorum |

Başbakan Oreşarski: 'Hükümetin sonunu ancak BSP belirleyebilir'

Başbakanı Plamen Oreşarski, hükümetin akibetine ancak kabine kurma yetkisini elinde bulunduran Bulgar Sosyalist Partisi'nin (BSP) karar verebileceğini söyledi.

Parlamentoda konuşan teknokrat başbakan, "Hükümetin süreini BSP belirleyebilir. Ben siyasi figür değilim. İsterlerse yarına, isterlerse mart ayına veya dönem sonuna kadar görevde kalırım. Ben sadece kabul edilen programın uygulanmasıyla sorumluyum." dedi.

Meclis önündeki olaylı gece hakkında kesin konuşmaktan çekinen Oreşarski, operasyonu kendisinin yönetmediğini bu yüzden de taktik konusunda yorum yapamayacağını kaydetti.

Demokrasinin şiddetle pekiştirilemeyeceğini ifade eden Oreşarski, göstericilerin davranışını da 'hatalı' olarak değerlendirdi.

CHA
Temmuz 25, 2013 | 0 yorum |

HÖH temsilcileri Dr. Sadık Ahmet'i anma törenine katıldı

Batı Trakya'da, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisinin (DEB) kurucusu Dr. Sadık Ahmet ölümünün 18. yılında yapılan törenle anıldı. Edirne Valiliği AB Eşgüdüm Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Sadık Ahmet'in Gümülcine'de Kahveci Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen törene, TBMM Başkanvekili ve MHPİstanbul milletvekili Meral Akşener, eski TBMM Başkanı Zonguldak MilletvekiliKöksal Toptan'ın eşi Saime Toptan, AK Parti'yi temsilen TBMM İdare AmiriMalatya Milletvekili Faruk Özkan, CHP Gene Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan,AK Parti ve CHP milletvekilleri, Güre Belediye Başkanı Kamil SakaEdirne Vali Yardımcısı Aydın Özkan, Bulgaristan HÖH partisi temsilcileri, Rumeliler Federasyonu ve Batı Trakyalılar Derneği temsilcileri ve Gümülcine BaşkonsolosuOsman İlhan Şener katıldığı bildirildi.

Kur'an-ı Kerim okunması ile başlayan törende, Sadık Ahmet'in yaşamı boyunca verdiği mücadelelerle ilgili konuşmaların yapıldığı ve duaların okunduğu kaydedildi. 
Ajans Bg
Temmuz 25, 2013 | 0 yorum |

Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçisi Sofya’ya geldi

Kristian Vigenin
Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçisi, yurtdışında görev yapan diplomatların yıllık toplantısına katılmak için Sofya’ya geldi.
Toplantının açılışında bir konuşma yapan Dışişleri Bakanı Kristian Vigenin, hükümetin strateji amacının aktif ve makul dış politikanın yürütülmesi olduğunu belirtti. 
Ajans Bg
Temmuz 25, 2013 | 0 yorum |

Burgas saldırısıyla ilgili iki kişi aranıyor

Burgas havaalanında gerçekleştirilen bombalı saldırıdan bir yıl sonra yetkililer, vatandaşlardan iki şüpheli hakkında bilgi istiyor.

Bombalamaya karıştıkları yönünde şüpheler bulunan Avustralya vatandaşı 1980 doğumlu Melid Fara ve Kanada vatandaşı 1968 doğumlu Hasan El Hajj Hasan hakkında bilgisi olanların polise haber vermeleri istendi.

İki şüphelinin 28.06 / 18.07.2012 tarihleri arasında Ruse, Varna, Nesebır, Slınçev Briag ve Ravda’da bulundukları tespit edildiği kaydedildi.

Geçen yıl 18 Temmuz tarihinde Bulgaristan'ın Karadeniz kıyısındaki Burgas kentinde havaalanının otoparkında gerçekleştirilen bombalı eylemde bir otobüsün içinde bulunan 5 İsrailli, 1 de Bulgar vatandaşı hayatını kaybetmişti.
Ajans Bg
Temmuz 25, 2013 | 0 yorum |

Gösterici sayısı 4 bin oldu

24 Temmuz 2013 Çarşamba |

Hükümet karşıtı gösterilerin 41. gününde başkent Sofya'da Bakanlar Kurulu'nun önüne 4 bin gösterici toplandı. Daha sonra protestocular Bakanlar Kurulu'ndan meclise doğru yürüyüşe geçti. Gösteriye katılanlar 'İstifa' yazılı pankartlar taşıyor. 20:50


Temmuz 24, 2013 | 0 yorum |

Türklerin oylarını alan iki parti son gelişmeleri nasıl değerlendiriyor?

Bulgaristan'da hükümet karşıtı gösterilerin 40.gününde protestocularla güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Gösterilere katılan binlerce vatandaş tarafından abluka altına alınan parlamento binasında bulunan bakanlar ve milletvekilleri 9 saat boıyunca binadan dışarı çıkamadı. Ülkede yaşayan yaklaşık bir milyon Türkten oy bekleyen iki siyasi parti gelişmeleri nasıl değerlendiriyor?

Hürriyet ve Şeref Halk Partisi
Reformcu Blok’ta yer alan ve üyelerini Türklerin oluşturduğu Hürriyet ve Şeref Halk Partisi (HŞHP) lideri Korman İsmailov, gösterilerin güçlenerek büyüyeceğini belirtti. ‘Meydanlar daha da dolacak ve şuanki iktidar zaman geçtikçe daha da yetkisiz hale gelecek’ dedi. HŞHP, yeni seçimlere gidilmesini istiyor. Reformcu Bloğu oluşturan muhalefetteki beş siyasi parti vatandaşlara çağrıda bulunarak hükümet karşıtı protesto gösterilerine herkesin katılmasını istedi.

Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi

Başbakan Plamen Oreşarski hükümetinin ortağı Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (DPS) dünkü olaylardan sonra bir açıklamada bulunmadı. Parti başkanı şu ana kadar dünkü çatışmalarla ilgili herhangi bir görüş bildirmedi. 
Ajans Bg
Temmuz 24, 2013 | 0 yorum |

Bakan ve milletvekilleri ‘serbest’ kaldı

Dün akşamdan bu sabaha kadar 9 saattir meclis binasından çıkamayan üç bakan, milletvekilleri, gazeteciler ve sendikaların temsilcileri evlerine gidebildi.

Sabaha karşı saat 5:00 sularında bakanlar ve milletvekilleri göstericilerin dağılması üzerine polis tarafından meclis binasından çıkarıbildi.
Mecliste mahsur kalan Başbakan Plamen Oreşarski hükümetinin 3 bakanı:
Ekonomi ve Enerji Bakanı Dragomir Stoynov,
Maliye Bakanı Petır Çobanov ve
Çalışma ve Sosyal Politika Bakanı Hasan Ademov mecliste mahsur kaldı. Aynı şekilde onlarca milletvekili ve gazeteci de gece booyunca meclisten çıkamadı.
Halihazırda İçişleri Bakanlığı, yaralı ve tutuklular hakkında bir açıklama yapmış değil. Resmi olmayan bilgiye göre göstericilerden 8 kişi yaralandı. İki polis memurunun da yaralandığı bildirildi.
BBC, Avrupa Birliği'nin en yoksul üyesi Bulgaristan, aylardır siyasi çalkantı içinde olduğunu hatırlatarak, şu anda iktidarda bulunan hükümet geçen Mayıs ayındaki erken seçimle işbaşına geldiğini belirtti. 'Son beş haftadır, sosyalistlerin liderliğindeki koalisyon hükümetine karşı başkent Sofya ve diğer kentlerde binlerce kişi eylem yapıyor' diye yazan BBC, gösteriler tartışmalı medya patronu Delyan Peevski'nin istihbarat kurumunun başına getirilmesiyle başladığını vurguluyorı.
Başbakan Plamen Oreşarkski daha sonra bu atamayı geri alıp, özür dilemişti. Buna karşın, protesto eylemleri devam etti.
Ajans Bg
Temmuz 24, 2013 | 0 yorum |

Protestoların 40.gününde göstericilerle polis çatıştı

Hükümet karşıtı protesto gösterilerinin 40. gününde dün akşam polisle göstericiler arasında çatışma yaşandı.

40 gün önce Plamen Oreşarski hükümetine karşı başlayan protesto gösterilerinin dünkü ayağında parlamento binasından bakanların ve milletvekillerinin çıkmasına izin vermeyen göstericiler ile polis arasında çatışma çıktı. İçişleri Bakanlığı gece geç saatlere kadar yaralı ve tutuklu sayısı hakkında bir açıklama yapmadı. Televizyonların canlı olarak aktardığı çatışma sahnelerinde çok sayıda yaralının olduğu görüldü ve yüzleri kan içinde olan göstericiler televizyon ekranlarına yansıdı.

ÇATIŞMA POLİSİN MİLLETVEKİLLERİNİ MECLİSTEN OTOBÜSLE UZAKLAŞTIRMAYA KALKIŞINCA ÇIKTI
 Polis ve jandarmanın akşam saat 10 sularında, parlamento binasından çıkmalarına izin verilmeyen bakanları ve milletvekillerini otobüsle meclisten uzaklaştırmaya kalkışması üzerine, onlarca gösterici otobüsün önüne yatarak ve oturarak milletvekillerinin geçmesine izin vermedi. Yolu açmak isteyen polis, göstericilere karşı zor kullandı. Bu sırada göstericilerden yaralananlar oldu. Polisin zor kullandığını gören göstericiler de otobüse sert çisimler fırlatmaya başladı. Otobüsün camları kırıldı. Ancak gerginliğin artmaya başlaması üzerine, milletvekilleri tekrar meclis binasına döndü ve polis zor kullanmaktan vazgeçince de ortalık sakinleşti.

İÇİŞLERİ BAKANI: ‘PROVOKASYON VARDI’
 İçişleri Bakanı Tsvetlin Yovçev: 'Son günlerde olduğu gibi bu akşam da provokasyon amaçlayan gruplar vardı. Amaçları kışkırtmaktı. Polisin güç kullandığını göstermek isteyenler amacına ulaşamdı. Gördüğünüz gibi güç kullanmadık. Bahsettiğim gruplar, doruğa ulaştırmak için elinden geleni yaptılar. Son günlerde bu konuda uyarıda bulundum. Duruma göre bir karar alacağız ve meclisteki insanları dışarı çıkarmayı deneyip denemeyeceğimizi tespit edeceğiz. Polise güç kullanmamaları için kesin talimat verildi'

GÖSTERİCİLER: 'PROVOKASYON YOKTU’
İçişleri Bakanının provokasyon vardı açıklamalarına katılmayan çok sayıda gösterici, kendilerine karşı gereksiz güç kullanıldığını söyledi. Göstericilerin arasında bulunan Avukat  Petromir Kirçev, şunları anlattı:

'İçişleri Bakanı'nın dediği gibi provokasyon yoktu. Ben ilk sıradaydım. Polisler bizi itmeye başladı. Yanımndaki polise yapmayın arkada çocuklar ve yaşlı insanlar var dedim. Bu sözlerim onu daha çok kızdırdı ve bana vurdu. Avukat olduğumu ve yetki sınırını aşmamasını söyleyince daha da öfkelendi ve daha da agresivleşti'.

BARİKAT KURULDU
Polisin güç kullanmaktan vezgeçmesinin ardından ortalık sakinleşti. Göstericiler daha sonra gece saatlerinde meclis binasının önüne milletvekillerini meclisten uzaklaştıracak araçları engellemek için barikat kurmaya başladı. Onlarca gösterici meclis binasına girişine kaldırım taşları, agaç dalları, trafik işaretleri ve çöp bidonları kullanarak barikat oluşturdu. 
Ajans Bg
Temmuz 24, 2013 | 0 yorum |