4. Türk ve Bulgar İşadamları zirvesi

13 Ocak 2014 Pazartesi |

4. Türk ve Bulgar İşadamları zirvesi geniş çaplı bir katılımla Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleşti.
Trakyakent Belediyeler Birliği tarafından organize edilen ve Trakyakent ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında Tekirdağ'da düzenlenen 4. Türk ve Bulgar İşadamları zirvesi geniş çaplı bir katılımla Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleşti.

Türkiye'nin Bulgaristan ile ticari ve ekonomik işbirliği imkânlarının arttırılması, Tekirdağ'ın marka şehirler haline dönüşmesi, ihracatçı firmaların dış pazar paylarında artış sağlaması amacıyla Bulgaristan'ın Filibe, Burgaz ve Sliven bölgelerinden çok önemli temsilcilerin ve çeşitli sektörlerden 60 seçkin iş adamlarının katıldığı işbirliği zirvesi büyük ilgi gördü.
Trakyakent Belediyeler Birliği Başkanı ve Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Bulgaristan'dan gelen konuk bakan, milletvekilleri, belediye başkanları ve yabancı işadamları ile tek tek ilgilenirken başta Balkan ülkeleri olmak üzere tüm Avrupa Ülkeleri ile sıcak görüşmeler halinde oldukları bu tarz zirvelere devam edeceklerini söyledi... Trakyaket Belediyeler Birliği Başkanı Dalgıç, hızla büyüyen markalaşma yolunda önemli adımlar atan Tekirdağ'ın konum olarak da cazibe merkezine dönüşmesi komşu ülkelerin işadamlarının gözünü Tekirdağ'a çevirmesine yol açtığını kaydetti... Yakın bir zamanda yaklaşık 2014'ün sonuna doğru Liman kenti olan Tekirdağ'a Asya Port'un da dahil olmasıyla hem Trakya hem de Türkiye ekonomisine büyük katkılar sağlayacağını ve Tekirdağ'ın çok hareketleneceğini söyledi.. Başkan Dalgıç "Takya'nın ve Tekirdağ'ın kalkınması ve marka şehir olması adına tüm dünya işadamlarını hızla büyüyen Tekirdağ'a yatırım yapmaya davet ediyorum" dedi.
Bulgar işadamlarının büyük rağbet gösterdiği 4'üncü Türk-Bulgar İşadamları Zirvesi'nin finalinde her iki heyet anlaşmalar yapmak üzere sıcak görüşmeler düzenledi... Bulgaristan'dan gelen işadamı heyeti Tekirdağ ve Türkiye için çok önemli olan Tekirdağ'daki Asyaport limanını gezdi... Bulgar işadamları daha sonra çeşitli firmalara ziyaretler gerçekleştirdi...  Öte yandan Bulgar kafilesi Tekirdağ Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından kurulan el emeği, göz nuru el-işleri sergisini gezip hediyelik eşya alma fırsatı da buldu.
Trakyakent Belediyeler Birliği Başkanı ve aynı zamanda Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr Adem Dalgıç'ın ev sahipliği yaptığı Türk-Bulgar işadamları zirvesinin onur konukları arasında Bulgaristan Ulaştırma Bakanı Alexandr Alexsandrov, Ürdün Başkonsolosu Dr Barmaui, Bulgaristan Burgaz Valisi Pavel Marinov, Bulgaristan Milletvekili Atanas Zafirov, Bulgaristan Parvomay Belediye Başkanı Angel Papazov, Kricim Belediye Başkanı Atanas Kalcev, Sadovo Belediye Başkanı Dimitr Zdravkov, Dimitrovgrad Belediyesi Meclis Başkanı Stefan Dimitrov, Ram Trakya Birlik Müdürü Prof. Dr. Ivan Varlyakov, Filibe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dobrina Prodanova, Sliven Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kolio Kolev, Haskova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yanco Yanev, Belediye Başkan Yardımcıları ve iki ülke işadamları yer aldılar...
TEKİRDAĞ TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI CENGİZ GÜNAY:
Toplantının ilk açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, ülke genelinde, yatırımlar anlamında çok iyi bir dönem yaşadıklarını belirterek, dördüncüsü düzenlenen bu toplantıların, iki ülke işbirliklerini ve dostluğunu daha da arttıracağına inandığını söyledi...
BULGARİSTAN FİLİBE TİCARET ODASI BAŞKANI D.PRODONOVA:
Bulgaristan Filibe Ticaret Odası Başkanı Dobrina Prodanova da Türkiye'de bulunmaktan ve bu programda yer almaktan dolayı memnuniyet duyduğunu kaydetti. Prodanova konuşmasında, Türkiye'nin Sanayi alanında patlama yaptığını ve bunun saygıdeğer bir durum olduğunu belirtti. Türkiye ve Bulgaristan'ın Avrupa'da birlikte yol kat edeceğini söyleyen Prodanova, forumda emeği geçenleri kutladı ve bu tür organizasyonların artmasını temenni etti.
BULGARİSTAN BURGAZ VALİSİ PAVEL MARİNOV:
Bulgaristan'ın Burgaz ili valisi Pavel Marinov da toplantının açılışında yaptığı konuşmada, tüm katılımcılara başarılı bir toplantı ve temas programı geçirmeleri konusunda dileklerini iletti. Tekirdağ'a ikinci defa geldiğini hatırlatan Vali Marinov, Tekirdağ'ın yatırımlara önem veren, hızlı bir şekilde gelişen ve büyüyen çok önemli kentler arasında yerini aldığını gördüklerini ifade etti. Marinov, Türkiye ve Bulgaristan arasında yaratılan işbirliği olgusunun iki ülkenin gelişimini çok olumlu yönde etkileyeceğine inandığını belirterek, çalışmalara destek veren tüm yerel yönetim temsilcileri ile kamu kuruluşları temsilcilerine teşekkür etti.
TRAKYAKENT BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANI Op Dr ADEM DALGIÇ:
Tekirdağ Belediye Başkanı ve Trakyakent Belediyeler Birliği Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç konuşmasında, Tekirdağ'da gerçekleştirdikleri bu organizasyonun da yeni dostluklar ve yeni çalışmalar olarak kendilerine geri döneceğine inancının tam olduğunu söyledi. Başkan Adem Dalgıç, bugüne dek yapılan ulusal ve uluslar arası temasların kurumlara birçok tecrübeler kazandırdığını, Bulgaristan'ın Ram Trakya Belediyeler Birliği ve bu birliğe üye belediyeler ile yakalanan önemli birliktelik ve politikalar sayesinde Avrupa'da başarılı, örnek gösterilen etkinliklerle çok önemli mesafeler alınmaya başlandığını belirtti. Başkan Dalgıç, yerel potansiyellerin harekete geçirilmesi, ekonominin canlandırılması ve istihdam olanaklarının arttırılması açısından bu kapsama giren ve programa ağırlık veren Türk ve Bulgar iş adamlarına burada olmaları dolayısıyla teşekkür ederek, toplantının her iki ülke kurumlarına ve işadamlarına yararlar getirmesini temenni etti.
AA