Hristiyanlar, sudan haç çıkarma törenleri yaptı

6 Ocak 2014 Pazartesi |

Bulgaristan'da Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü, ülke genelindeki kiliselerde düzenlenen ayin ve Sudan haç çıkarma törenleriyle kutlandı.
Ülkede Hristiyanların ve Müslümanların birlikte en yoğun yaşadığı Kırcaali'deki kutlama Sveti Georgi Kilisesi'ndeki ayinin ardından Arda Nehri kıyısında devam etti.
Kilisenin papazı Petır Garena'nın haçı suya atmasının ardından yaklaşık 40 genç, Arda'nın soğuk sularında haçı kapmak için yarıştı. Kutsal haçı Sudan çıkaran genç, Petır Garena tarafından ödüllendirildi. Garena, haçı çıkarmak için suya giren tüm yarışmacılara da para ödülü verdi.
Törenin ardından konuşma yapan Garena, bölgede Hristiyan ve Müslümanların birlikte yaşadığına değinerek, hoşgörü ve barış mesajı verdi.
Hristiyan geleneğine göre, Hz. İsa'nın Ürdün nehrinde vaftiz edilişinin anısına temsilen deniz, göl ve nehirlere yakın olan kiliselerde yapılan ayinin ardından gençler suya atlayarak haçı almak için yarışıyor. Haçı çıkaran kişi, o bölgenin ruhani lideri tarafından ödüllendiriliyor.
AA