Volen, Çıkardığı Kavga İçin Başkalarını Suçladı

7 Ocak 2014 Salı |

Bulgaristan'ın aşırı sağcı Ataka Partisi'nin lideri Volen Siderov, Sofya-Varna seferini yapan yolcu uçağında çıkardığı kavga için polisi, Savcılığı, Varna Valisi'ni ve mafyayı suçladı.
Bölgedeki 215 Türkçe yer isminin Bulgarcaları ile değiştirme kararının iptal edilmesini protesto etmek amacıyla Varna Valiliği'nin önünde gösteri düzenleyen Volen Siderov, milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasına izin vermeyeceğini söyledi.
Dün akşam uçakta yaşananların kendisine karşı düzenlenmiş bir senaryo olduğunu iddia eden Siderov, bu şekilde partisinin yıpratılmak istendiğini ve siyasi arenadan indirilmeye çalışıldığını savundu.
Varna Valiliği'nin önündeki gösteriyi izleyen gazetecilere de seslenen ırkçı partinin lideri, basın mensuplarına "Satılmış köpekler" dedi.
Siderov, dün akşam Sofya-Varna seferini yapan uçakta, aralarında Fransa'nın Sofya Büyükelçiliği'nden bir çalışanın da bulunduğu yolcularla tartışmış, sessiz olması konusunda uyaran diğer yolculara ise saldırmıştı.  
Irkçı söylemleri ve saldırgan tavırları kamuoyunda tepki çeken Siderov'un karıştığı kavgayla ilgili Savcılığın başlattığı soruşturma sürüyor.
АА