Balkanlardan, Başkan Dündar'a Destek

8 Şubat 2014 Cumartesi |

Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Yunanistan’ın PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, Bulgaristan Hürriyet Şeref ve Halk Partisi Genel Başkanı Ismail Korman, Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret ederek seçimlerde başarı diledi. 

Misafirlerini belediyenin girişinde karşılayıp, yürütülen çalışmaların maketlerinin yer aldığı bölümü gezdiren, projeler hakkında bilgi veren Başkan Dündar, Osmangazi Belediyesi'nin eğitim, sağlık, tarihi ve kültürel mirasın korunması ve çevre ile ilgili geliştirdiği projelerle, sadece ilçenin değil Bursa’nın vizyonunu değiştiren çalışmalara imza attığını söyledi. 

Başkan Dündar, Bursa’nın, Balkanlardan, Kafkaslardan ve Türkiye’nin bir çok bölgesinden göç alarak büyüyen bir kent olduğunu kaydetti. Osmangazi Belediyesi'nin, yaşanan bu göç nedeniyle Balkan ülkelerinin hemen hemen tamamında kardeş şehirler aracılığı ile güçlü bağlarının bulunduğunu ifade eden Dündar, “Osmangazi Belediyesi son derece tecrübeli olan, oturmuş yapısıyla kurumsal kimliği olan bir belediye. Bizlerde bu tecrübelerimizi, gerek yurt içi, gerekse yurt dışındaki, Balkanlardaki belediyelerle paylaşıyoruz. Kurulan bu ilişkiler sayesinde, ülkeler arasında barışın, kardeşliğin ve dostluğun gelişmesine katkı sağlayan bir belediyeyiz. Yerel anlamda kurulan bu güçlü bağ, aynı zamanda üst düzey ilişkilerin gelişmesine de katkı sağlıyor. Biz çalışmalarımızı bu düşünce doğrultusunda yürütüyoruz. Bundan sonra da, bu manada ilişkilerimiz güçlü bir şekilde devam edecek” dedi.

Başkan Dündar, “Sizlerin de, yaptığımız bu çalışmalarda verdiğiniz destek son derece önemli. Bunun devam etmesini istiyoruz. Ayrıca, bu seçim sürecinde bize verdiğiniz bu destek içinde, sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Yunanistan’ın PASOK Milletvekili Ahmet Hacıosman, Dündar’ın yeniden aday gösterilmesinin Batı Trakya’da büyük bir sevinç yarattığını belirterek, “Bizler, bu sevinci, selamları buraya getirdik. Gönlümüz sizin kazanmanızdan yana. Geçen 5 yıllık sürede kazandığınız tecrübe ile inşallah bu başarılarınızı sürdürürsünüz.” diye konuştu.

Bulgaristan Hürriyet ve Şeref ve Halk Partisi Genel Başkanı Ismail Korman da, “Bizlerin azınlık olarak yaşadığımız bölgelerin önem verdiği iki önemli unsur var. Birincisi, kendi kültürümüzü muhafaza etmek. Ikincisi ekonomik ve refah düzeyimizi geliştirmek. Bu iki unsur, bizleri kalıcı yapar. Türkiye’de bunun en güzel örneklerini görüyor ve ilham alıyoruz. Projelerden, pozitif anlamda etkileniyor, sizlerin geliştirdiği projelerinizi görünce keşke bunları bizlerde gerçekleştirebilsek diyoruz. Yaklaşan seçimlerde sizlere başarılar diyor, bu güzelliklerin devamı için inşallah yeniden kazanırsınız diyorum” şeklinde konuştu.

Balkan ülkelerinden gelen konuklarla birlikte Başkan Dündar’ı ziyaret eden Ak Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu da, Osmangazi’de gerek halkın gerekse partisinin teveccühünü kazanan ve yeniden aday gösterilen Dündar’ın, yeniden seçilerek başarılı çalışmalarına devam edeceğini söyledi. Çavuşoğlu, şöyle konuştu: “Bu seçimler, yeni Türkiye’nin inşa sürecine kapı aralayacak çok önemli seçimler. Geçen 5 yıllık sürede Osmangazi’de başarılı bir belediyecilik sergileyen sayın Dündar, yeniden aday olduğu seçimleri kazanarak başarılı çalışmalarını sürdürecektir. Balkan ülkelerinden gelen konuklarımıza da, vermiş oldukları destek için teşekkür ediyorum. Bunun, bizlerin motivasyonuna önemli katkı sağlayacağını ifade etmek istiyorum.” 

Ziyaretin sonunda başkan Dündar, kendisini ziyaret ederek destek veren konuklarına birer Bursa bıçağı hediye etti.

CHA