Almanyalı Türklerden, Bulgaristan’daki Suriyeli sığınmacılara yardım

18 Nisan 2014 Cuma |

Merkezi Almanya'nın Kerpen şehrinde bulunan Hasene Yardım Derneği, Bulgaristan'daki Suriyeli sığınmacılara gıda yardımı yaptı.
Başkent Sofya'daki Voenna Rampa barınma merkezinde kalan Suriyeli sığınmacılara içerisinde 3 paket makarna, bir paket pirinç, 2 litre sıvı yağ, 2 kavanoz çilek reçeli, 1 paket toz şeker ve 1 paket undan oluşan yedişer kiloluk 200 gıda paketi dağıtan Hasene Derneği temsilcileri, Bulgaristan'daki sığınmacıların zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüklerini belirtti.
Gıda yardımına katılan İslam Toplumu Milli Görüş Kadınlar Teşkilatı Başkanı (IGMG) Hatice Şahin, sığınmacı kampındaki yaşam koşulları için "Eski bir okul binası kamp olarak kullanılıyor. Yaşanılan ortamın hijyen açısından çok kötü durumda olduğunu ifade etmeliyim. İnsanlar okul içerisinde duvarları battaniyelerle oluşturulmuş odacıklarda kalıyorlar. Banyo yapacak imkanları dahi yok" dedi.
Suriyeli kadın sığınmacıların yardımdan ve kendilerini yanlarında görmekten son derece memnun kaldıklarını söyleyen Şahin, kadın sığınmacıların sorunları konusunda şunları söyledi:
"Ülkeye gelen mültecilere çok da sıcak bakılmıyor. Yardım paketlerinin bulunduğu deponun duvarları üzerine mültecileri rencide eden yazılar yazıldığına şahit olduk. Yaşlı bir mülteciye Arapça 'nasılsın' diye sorduğumuzda gözleri doldu. İslami usullere uygun kıyafet noktasında sıkıntı çektiklerini ifade ettiler. Kendilerine kıyafet yardımı yapıldığını ancak gelen giysilerin arasında tesettüre uygun kıyafetlerinin olmadığını söylediler."
Hasene Derneği yetkilileri, Suriyeli sığınmacılara yaptıkları yardımların sadece Bulgaristan'la sınırlı olmadığını, Suriye ve Türkiye'deki sığınmacılar için de tonlarca gıda yardımında bulunduklarını belirtti.
Çocuk sığınmacılar için 'Suriyeli Çocuklar Soğuktan Ölmesin' kampanyasını düzenlediklerini kaydeden Hasene yetkilileri, kampanya çerçevesinde 10 bin battaniye ile 24 binden fazla ayakkabı yardımında bulunduklarını ifade etti.
AA