Bulgaristan'da En Çok Amerikalılar Evlat Ediniyor

13 Nisan 2014 Pazar |

Bulgaristan'daki çocuk bakım evlerinden en çok Amerikalı ailelerin evlatlık edindiği açıklandı.

Adalet Bakanlığının verilerine göre, geçen yıl evlatlık edinilen 407 çocuktan 120'si ABD'de yaşayan çiftler tarafından evlatlık alındı. Amerikalı ailelerin ardından evlatlık alınan 79 çocukla İtalyanlar gelirken, Fransızlar 31 çocukla üçüncü sırada bulunuyor.

Çocuk bakım evlerinin uzmanları, Amerikalı ailelerin genelde Bulgaristan'da kimsenin evlatlık almak istemediği ve özürlü çocukları seçtiklerini, böylece de bakımlarını üstlenmeyi tercih ettiklerini belirtti.

Adalet Bakanlığına bağlı Uluslararası Evlat Edinme Departmanı Müdürü Milena Pırvanova, son yıllarda Bulgaristan'da evlatlık çocuk edinen ABD'li ailelerin sayısının arttığına dikkati çekerek, Amerika'da özürlü çocukların bakımı için imkanların daha geniş olduğunu kaydetti.

Amerikalıların, Avrupa'daki ailelerden daha hoşgörülü olduğunu ifade eden Pırvanova, bu tür çocukların bakımını üstlenenelerin sivil toplum kuruluşlarından, kiliseden ve yerel yönetimlerden destek aldığına vurgu yaptı. ABD'li ailelerin, Bulgaristan'daki bakım evlerinde bulunan Down Sendromlu çocukları da evlatlık edinerek bakımlarını üstlenmeyi tercih ettiklerini bildirildi.