Büyükelçi Gökçe, Edirne Valisi Duruer’i ziyaret etti

15 Nisan 2014 Salı |

Türkiye'nin Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, Bulgaristan'ın Türkiye sınırına tel örgü çekme çalışmasına ilişkin, "Henüz tamamlanmış bir çit yok. Bulgar makamlarıyla her düzeyde ele alıyor ve yakından takip ediyoruz. Şu ana kadar birkaç yüz metre yapıldığını biliyoruz" dedi.

Gökçe, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Murat Ahmet Yörük, Sofya Büyükelçiliği Emniyet Müşaviri Metin Tanış, Filibe Başkonsolusluğu Muavin Konsolosu Murat Muhaciroğlu, Filibe Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Barış Yeniçeri ile Edirne Valisi Hasan Duruer'i ziyaret etti.

Duruer, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gökçe de hem Vali Duruer'i ziyaret etmek hem de Edirne'nin Bulgaristan'la ilişkilerini gözden geçirmek üzere kente geldiğini söyledi.

AA muhabirinin "Bulgaristan'ın tel örgü projesinin ne aşamada olduğu" yönündeki sorusu üzerine Gökçe, "Henüz tamamlanmış bir çit yok. Bulgar makamlarıyla her düzeyde ele alıyor ve yakından takip ediyoruz. Şu ana kadar bir kaç yüz metre yapıldığını biliyoruz" diye konuştu.

Gökçe ziyaret dolayısıyla Vali Duruer'e, Türk bayrağı işlemeli gümüş tabak hediye etti.

Bulgaristan Bakanlar Kurulu tarafından geçen yıl 16 Ekim'de alınan karar doğrultusunda, Türkiye sınırının Elhovo bölgesine 30 kilometre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde tel örgü çekme çalışmaları başlatılmıştı.


AA