Kristian Vigenin: 'Güney Akım bizim için önemli'

22 Nisan 2014 Salı |

Dışişleri Bakanı Kristian Vigenin, Avrupa Parlamentosu’nun (AP) Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin durdurulması yönündeki çağrısı için "Ukrayna’nın siyasi ve ekonomik istikrara daha hızlı kavuşması isteğinin duygusal bir ifadesidir" dedi.
Bulgaristan Dışişleri Bakanı Kristian Vigenin, Avrupa Parlamentosu'nun (AP)  Güney Akım Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin  durdurulması yönündeki çağrısı için "Ukrayna'nın siyasi ve ekonomik istikrara daha hızlı kavuşması isteğinin duygusal bir ifadesidir" dedi.
Ukrayna'nın probleminin Güney Akım olmadığını belirten Vigenin, AP'nin çağrısının büyütülmemesi gerektiği kaydetti.
Başka alanlardan farklı olarak Bulgaristan'da iktidarın ve muhalefetin Güney Akım'a destek konusunda hemfikir olduklarının altını çizen Vigenin, Güney Akım'ın vatandaşların güvenliğini sağlayacak büyük öneme sahip ulusal bir proje niteliğinde olduğunu söyledi.
Vigenin, kaynakların çeşitlendirilmesinin gaz tedariğinde güvenliği sağlayacağını vurguladı.
Avrupa Parlamentosu'nda geçen hafta gündeme gelen Güney Akım Projesi'nin durdurulması, inşa edilmemesi ve diğer tedarik kaynaklarının kullanılması gerektiği yönünde çağrıda bulunulmuştu.
Avrupa Komisyonu'nun Enerji'den Sorumlu Üyesi Günther Oettinger'in Sözcüsü Sabina Berger ise AB'nin Güney Akım Projesi'ni öncelikli olarak görmediği yönünde açıklama yapmıştı.`


AA