Didim'in İlk Yabancı Konukları Komşu Bulgaristan'dan

3 Mayıs 2014 Cumartesi |

Aydın'ın Didim ilçesine 2014 yılının ilk turist kafilesi komşu ülke Bulgaristan'dan geldi.

Didim ekonomisinin turizm, inşaat ve tarıma dayalı olduğunu belirten Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, ilçede turizm sezonun 01 Mayıs itibarı ile açıldığını ve tur aracılığıyla gelen ilk olarak komşu ülke Bulgaristan'dan gelen turistler olduğunu söyledi.

Atabay, açıklamasın da seçimin ardından geçirdikleri üç haftalık süreç içerisinde ilçenin sorunlarının tespit çalışmalarının tamamlandığını, üst üste yığılmış birden çok sorunun olduğunu ve çözümü için uğraş verdiklerini belirtti.

Turizm çeşitliliğine önem vereceklerini ifade eden Atabay, ilçede turizm sezonunun uzatılması için ileriki süreçte gerek kamu kurumları ve gerekse sivil toplum kuruşları ile işbirliğine gidilerek yeni projeler üzerinde durulacağını öncelikle deniz, doğa ve kültür turizmi geliştirilmesinin amaçlandığını, ilk etapta tarihi Akköy Projesini hayata geçirmekle başlanacağını kaydetti. Sosyal hizmet anlayışı ile 2014 turizm sezonunu geçirmeyi amaçladıklarını ancak bunu da belediye çalışanları ile yapacaklarını belirten Atabay, belediye hizmetlerinin daha aktif ve süratli sürdürülmesi için bir şirket ruhu ile işlerin yapılması için özen göstereceklerini bunun da belediyenin bir kamu hizmeti olduğunu ve işlemlerin yasalar çerçevede sürdürüleceğini ifade etti.

Atabay, seçimin üzerinden bir ay geçtiğini belirterek, belediyede bazı birimlerde görev değişikliğinin yapıldığını ve görev dağılımların da sürdüğünü sözlerine ekledi.

IHA