Edirne Belediye Başkanı Gürkan Haskova Belediye Başkanı İvanov'u Ziyaret Etti

1 Mayıs 2014 Perşembe |

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Bulgaristan'ın Haskova Belediyesi ile yeni bir heyecan, sinerji ile projeler ve birliktelikler oluşturmayı arzuladıklarını söyledi. Haskova Belediye Başkanı Georgi İvanov da, Edirne'nin Haskova için her zaman önemli bir şehir olduğunu ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ile aynı görüşte olduklarını belirtti.

Belediye Başkanı Recep Gürkan, ilk yurt dışı resmi ziyaretini, Edirne Belediyesi'nin kardeş şehri Bulgaristan'ın Haskova Belediyesi'ne yaptı. Heyet ile Haskova'ya giden Gürkan, Belediye Başkanı Georgi İvanov ile makamında görüşerek, Haskova Belediyesi'nin Edirne Belediyesi'nin yeni dönemdeki proje ve işbirliği çalışmalarında en önemli partnerlerinden biri olacağını söyledi. 6 yıl aradan sonra Haskova'yı ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Gürkan, Haskova'da ciddi anlamda gelişmeler gözlemlediğini belirterek, Başkan İvanov'u kutladı.

Edirne Belediyesi ile Haskova Belediyesi'nin uluslararası alanda projeler konusunda işbirliği yapmasının önemine değinen Gürkan, "Haskova'nın önemini biliyorum ve biz iki kardeş şehir yeni dönemde bir çok konuda heyecan ve sinerji yaratacak çalışmalar yapmak istiyoruz. Şimdi yeni projeler ve yeni birliktelikler yaratma zamanı. Biz buna hazırız. Özellikle sınır ötesi işbirliği projelerinde gerçekleştirebileceğimiz çalışmalar var. Biz ekip olarak bunun çalışmalarını başlattık. Zamanı geldiğinde Haskova Belediyesi ile bu projeleri hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

Haskova Belediye Başkanı Georgi İvanov da, yeni görevinde Belediye Başkanı Recep Gürkan'a başarılar diledi ve her zaman birlikte çalışmaya hazır olduklarını söyledi. Edirne'nin Haskova için her zaman önemli bir şehir olduğunu, işbirliğine her zaman hazır olduklarını kaydeden İvanov, sınır ötesi işbirliği konusunda uluslararası projeler için kendi ekiplerinin de çalışmalar yapacağını ifade etti. Trakya Üniversitesinin Edirne'nin genç bir nüfusa sahip olmasında büyük bir rol oynadığını belirten İvanov, Trakya Üniversitesi'nin Haskova'da bir bölüm açması konusunda Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'dan destek istedi.

Bu konuda Belediyenin bir binası olduğunu ve tahsise hazır olduklarını söyleyen İvanov, "Trakya Üniversitesi'nin burada bir bölüm açmasını istiyoruz. Hazır olan bir binamızı tahsise hazırız. Bölgemizde yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı da bundan yararlanacaktır. Bu konuda bizimle Trakya Üniversitesi arasında bir köprü olmanız büyük önem arz etmektedir" ifadelerini kaydetti.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İvanov'un isteğini Trakya Üniversitesi Rektörü'ne ileteceğini ancak bunun için yasalar gereğince YÖK ve Bakanlar Kurulu kararına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Görüşme sonunda Haskova Belediye Başkanı Georgi İvanov, Belediye Başkanı Recep Gürkan'a plaket verdi. Gürkan da Belediyeyi simgeleyen bir tabloyu Georgi İvanov'a hediye ederek, 22 Haziran'da yapılacak 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finaline kendisini davet etti.

IHA