Gaziosmanpaşa Belediye heyetinin Bulgaristan ziyareti

20 Mayıs 2014 Salı |

İstanbul Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Yardımcısı Beşir Açıkça başkanlığındaki bir heyet Bulgaristan'da çeşitli temaslarda bulundu.

Bulgaristan'daki üç ilahiyat lisesinden biri olan Mestanlı'daki Ortaöğretim İlahiyat Okulu'nu ziyaret eden Gaziosmanpaşa Belediyesi heyeti, okul müdürü Ahmed Bozov'dan kurumun eğitim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

Ahmed Bozov, lise binasının ve kullanılan araç gereçlerin Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı'nın desteği ile modern hale getirildiğini belirterek, nüfüs göçü nedeniyle öğrenci sıkıntısı çektiklerini kaydetti.

Liseye karşı ilgiyi artırabilmek için çeşitli tanıtım organizasyonları gerçekleştirdiklerini dile getiren Bozov, okullarındaki öğrencilerin büyük bir bölümünün Güney Bulgaristan'dan olduklarını söyledi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi heyeti, okulun kütüphanesinde ihtiyaç duyulan roman türü kitaplar için yardım sözü verdi.

İlahiyat Lisesi ziyareti ardından Kırcaali'deki Çocuk Bakım Evi'nde incelemelerde bulunan Gaziosmanpaşa heyeti, kurumun müdürü Yordanka Gospodinova'dan Bakım Evi'nin ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Bakım Evi'nin Müdürü Gospodinova, çocuklar için nevresim takımlarına gereksinim duyulduğunu dile getirmesi üzerine Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Beşir Açıkça en kısa sürede Kırcaali'ye 200'e yakın çocuk nevresim takımı göndereceklerini vurguladı.

Gaziosmanpaşa Belediye heyeti, Bulgaristan ziyareti sırasında Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis'le de görüştü.

Hasan Azis, Kırcaali'ye ikinci bir cami yapmak istediklerini, projesinin ve onayının hazır olduğunu, sadece kaynak bulmaları gerektiğini dile getirdi.

Yapılacak caminin Balkanlar'ın en büyük camisi olacağını vurgulayan Azis, projeye göre 5 yılın içinde inşaata başlamamaları halinde onayının iptal olacağını ifade etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Beşir Açıkça, Meclis Üyeleri Azis Demirtaş, Suat Alkan, Seyhan Özgür ve Gaziosmanpaşa AK Parti İlçe Yönetim Üyesi Ayhan Boyacıoğlu'ndan oluşan heyet, son olarak Kırcaali'nin Kirli (Benkovski) beldesinde Soma'da hayatlarını kaybeden madenciler için okutulan mevlide katıldı ve Gaziosmanpaşa'da yaşayan Gaziosmanpaşalı göçmen vatandaşlarla görüşerek sıkıntılarını dinledi.