Kıbrıs’ın Şeyhi Kıbrısi öldü

7 Mayıs 2014 Çarşamba |

Şükrü AYDIN, Ajans Bg Kıbrıs Temsilcisi

Nakşibendi tarikatı şeyhi Nazım Kıbrısî, uzun süredir tedavi gördüğü Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde vefat etti.

Hastane yetkileri, bir çok ülkede kolları bulunan Nakşıbendi tarikatının Kıbrıs’taki tarikat Şeyhi olan Şeyh Nazım Kıbrısi’nin çoklu organ yetmezliği sebebi ile bugün 13.30’da hakkın rahmetine kavuştuğunu açıkladı.

17 Nisan 2014'ten beri yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden ve bugün hayatını kaybeden Şeyh Nazım Kıbrısi’nin yerine oğlunun geçeceği belirtiliyor.

KIBRİSİ KİMDİR?
Nâzım Kıbrısî veya Şeyh Nâzım veya Mevlânâ Nâzım El-Hâkkânî, 21 Nisan 1922 tarihinde Cuma günü Larnaka şehrinde doğdu. Mutasavvıf ve Nakşibendi şeyhi olan Şeyh Muhammed Nâzım Âdil Kıbrısî’nin soyu anne tarafından Mevlana Celaleddin Rumi’ye baba tarafındanAbdulkadir Geylani’ye kadar uzanıyor. İstanbul’da Kimya Fakültesinde öğrenci olduğu 1940’lı yıllarda Nakşibendi şeyhi Süleyman Erzurumi’ye intisap etti. Orada aldığı tarikat disiplininin ardından şeyhi Erzurumi’nin izni ve işareti ile Şam’a giderek Şeyh Abdullah
Dağıstani'nin mânevi terbiyesine girdi. Bir süre sonra Dağıstani'nin izni ve işaretiyle insanlara İslam dinini anlatmaya başladı. 1973'de Dağıstani’nin vefatıyla, onun yerine geçti. Hacı Emine Hanım ile evliliğinden dört çocuğu olan merhum Şeyh Nazım Kıbrisi, Türkçe, Arapça,İngilizce ve Yunanca biliyordu. Merhum Şey Nazım KIbrısi, bugün ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından ebedi istirahatgahı olacak Lefke’de bulunan Tekke Bahçesine defnedileceği öğrenildi.
Şeyh Nazım Kıbrısi’nin vefatı, KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay’ın talimatıyla ülke genelinde bütün camilerden merkezi sistemle vatandaşlara duyuruldu.